Connect with us

Nieuwste

Daniëlle van ’t Schip blijft alleen achter op Bonaire: ‘Laatste dierbaren namen afscheid’

Daniëlle van ’t Schip is na het bezoek van haar moeder Willeke Alberti en andere familieleden alleen achtergebleven op Bonaire. Ze deelt op Instagram: ‘Veel tranen en afscheidsknuffels.”

Onlangs pakte Daniëlle haar koffers voor een vakantie naar Bonaire. In Nederland was het slecht weer, dus besloot Willeke Alberti om bij haar dochter op bezoek te gaan.

In gesprek met weekblad Weekend vertelt ze: “Ik ben net thuisgekomen. Ik was even een weekje lekker op Bonaire.”

Ondertussen zijn ook andere dierbaren teruggekeerd naar Nederland. Daniëlle is dus alleen achtergebleven op Bonaire.

“Ik ben nog steeds op Bonaire voor de helende krachten die ik hier op het eiland voel”, laat Daniëlle weten. Even alleen met het voelen van alleen zijn”, voegt ze er nog aan toe.

Onlangs getuigde ze over de harde prognose die ze kreeg. Twee jaar terug woonden Daniëlle en haar echtgenoot John even in Griekenland. Op een prachtige dag wilde ze in het zwembad duiken.

Toen kreeg ze plotseling een onverwachte pijnscheut in haar onderlichaam. Ze was nogal fanatiek met sporten, dus was ze meteen in paniek.

Enkele weken daarna had ze weer zo’n zware, pijnlijke steek. “Tijdens een wandeling een paar weken later, voelde ik het weer.”

“Maar dan erger, een felle steek. Ik ging naar een arts, maar die dacht: een fitte en gezonde vrouw, niets aan de hand.”

Datzelfde jaar verhuisde ze terug naar Nederland. Maar ze bleef last ondervinden van pijn in haar lichaam.

Omdat ze volop bezig was met het voorbereiden van de feestdagen, had ze geen tijd om hier naar te laten kijken.

Daniëlle vervolgt: “Pas toen alles weer een beetje rustig was, nam ik de tijd om uit te zoeken waar die pijn vandaan kwam.” Er volgde een MRI-scan en vorig jaar in april kwam dan de vreselijke diagnose.

Ze had endeldarmkanker, uitgezaaid in het bot. “Die pijn kwam van mijn schaambeen, dat bleek gebroken. Van de arts kreeg ik nog zes maanden.”

Ook voor haar familieleden kwam dit nieuws als een donderslag bij heldere hemel. Het lukte haar gelukkig wel vrij snel om te focussen op de mooie dingen. Daniëlle heeft vrede genomen met de situatie.

Nu is haar belangrijkste doel om boodschappen over te brengen die de wereld iets beter, vrediger maken. Daarom is ze druk bezig aan haar boek, zodat iedereen straks haar boodschappen kan leren.