Connect with us

Nieuwste

Net binnen: Johan Derksen komt met gloednieuw programma

Johan Derksen

Johan Derksen trok dan wel de stekker uit Vandaag Inside, binnenkort is de analist gewoon weer te zien in een nieuw programma van Rutger Castricum. In de vierdelige PowNed-serie Inclusief Rutger praat Derksen over inclusie en diversiteit. Het programma is vanaf 13 mei te zien op NPO2.

In het programma probeert Castricum een antwoord te formuleren op de vraag of we tegenwoordig niet behoorlijk doorschieten? Dat doet hij door te praten met voorvechters van meer diversiteit en gelijkheid. Anderzijds laat hij ook mensen aan het woord ‘die nog altijd met de hakken in het zand staan en die iedere vorm van verandering verafschuwen’.

Johan Derksen kreeg de wind van voor nadat hij in Vandaag Inside seksueel grensoverschrijdend gedrag bekende jegens een bewusteloze vrouw. Hij zou haar met een kaars gepenetreerd hebben. Later zwakte hij dit af en zei dat er van penetratie geen sprake was. Naar aanleiding van de heisa besloot Derksen om te kappen met Vandaag Inside.

Castricum gaat in het programma ook nog in gesprek met onder meer Freek de Jonge, acteur André Dongelmans, NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff en politicus Tunahan Kuzu.

Nieuwste

Dierenbeschermers woest na vinden roze geverfde duif: ‘Slachtoffer gender reveal’

Dierenbeschermers van een organisatie in New York zijn woedend nadat ze een roze geverfde duif vonden in Madison Square Park in Manhattan.

Een voorbijganger merkte de vogel op. Daarna is het dier overgebracht naar de Wild Bird Fund. Het beestje was zwaar ondervoed. Volgens de dierenbeschermers is het dier met opzet roze geschilderd naar aanleiding van een gender reveal party.

Omdat de duif niet weet hoe ze in het wild moet overleven, denkt de organisatie dat ze wellicht in gevangenschap opgroeide. “En dit dier had het al zwaar genoeg vanwege de roze verf.”

De organisatie wijst erop dat het vrijlaten van duiven tijdens evenementen ontzettend schadelijk is voor de dieren. “Na het vrijlaten weten ze niet hoe ze buiten een kooi moeten overleven en kunnen ze heel akelig sterven.”

Lees verder

Nieuwste

Joelende groep Eritreeërs omsingelt meisje en randt haar aan

In november 2020 was een toen 20-jarige vrouw bij het station van Hoorn aan het wachten toen er plots een man naast haar kwam zitten. Daarop kwamen er nog eens vier jongemannen bij. Het OM zegt dat deze groep de vrouw aanrandde. De officier van justitie verklaart: “De angst van velen als het ’s avonds donker is.”

Het OM eiste tegen drie volwassen mannen werkstraffen en voorwaardelijke gevangenisstraffen van een maand. De zaak tegen een verdachte die toen minderjarig was, werd gehouden achter gesloten deuren.

Een vijfde verdachte is nog altijd spoorloos. De verdachten zijn allemaal afkomstig uit Eritrea. De officier vroeg zich af of de mannen wel beseffen dat ze hebben aangericht.

Verblijfstatus

De advocaten hielden op de zitting aan dat een veroordeling een zware impact kan hebben op hun verblijfstatus. De aanvraag tot naturalisatie van een van de verdachten is inmiddels afgewezen. Hashe T. werd eerder veroordeeld omdat hij tijdens zijn arrestatie een agent in zijn been beet.

De advocaat van T. betoogde: “Hij kan het Nederlanderschap voorlopig dan ook niet aanvragen. Achteraf realiseert hij zich dat de vrouw zich onprettig heeft gevoeld. Het was een versierpoging van een groep jongeren die haar mee uit vroeg. En dat is totaal verkeerd begrepen en daarvoor zijn ter plaatse excuses gemaakt. Er is geen sprake geweest van seksuele handelingen.”

Verschrikkelijke ervaring

Voor de jongedame was het een traumatische ervaring. De mannen keken op haar telefoon wat ze aan het doen was. Een van de mannen vroeg haar: “Heb je een vriendje?” Omdat de mannen haar hadden omsingeld, kon ze geen kant op. Ze zwaaiden met geld en zeiden: “Kijk, ik heb 100 euro.” Daarop werd ze lachend en joelend in het nauw gedreven.

Haar advocaat legt uit dat de groepsaanranding diepe sporen heeft achtergelaten bij het slachtoffer. Ze heeft last van slaapverlamming, als rechtstreeks gevolg van het opgelopen trauma. “Ze kan dan ’s nachts opeens niet meer bewegen en heeft dan herbelevingen.” De verdachten verdedigen zich door te zeggen dat het gewoon een mislukte versierpoging was. Op 16 februari spreekt de rechtbank een vonnis uit.

Lees verder

Nieuwste

PSV-perschef Thijs Slegers deelt heftig nieuws: ‘Ongeneeslijk ziek’

Thijs Slegers (46), perschef van PSV, deelde ontzettend verdrietig nieuws. Hij is namelijk ongeneeslijk ziek. “De medici kunnen niets meer voor me doen.”

In 2020 werd hij getroffen door acute leukemie. Daarna leek het echter weer beter te gaan met hem. Op dat moment moest hij zijn werkzaamheden voor PSV wel stoppen. Nu blijkt dat hij niet meer te genezen is. “De afstotingsziekte die me al maanden dwars zit, is geen halt toe te roepen. Na een eerder geslaagde stamceltransplantatie zullen de naweeën me uiteindelijk fataal worden. De medici kunnen niets meer voor me doen.”

Noodlot accepteren

Slegers vervolgt: “Ons rest niets anders dan het noodlot te accepteren en er mee te dealen. Mijn gezin en ik danken jullie allemaal voor de steun die we mochten ontvangen in de voorbije jaren. Dat heeft ons ontzettend goed gedaan. Hoe lang nog? Onder welke omstandigheden? Dat weten we nu niet en blijft ongewis.”

Stamceldonor

Toch heeft Slegers ondanks deze tegenslag zijn gevoel voor humor niet verloren. “Tips voor goeie series enz zijn welkom. Moet de tijd toch door zien te komen.”

Verder roept hij op om stamceldonor te worden. “Als jullie ons echt blij willen maken: schrijf je via Matchis als stamceldonor. Ik ben niet meer te helpen, maar anderen wel.”

Lees verder
Advertisement

Trending