Connect with us

Nieuwste

Johan Derksen toch weer in gesprek over doorstart Vandaag Inside

Johan Derksen

Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp zijn toch weer met John de Mol aan het praten. Zondag zaten ze allemaal samen rond tafel. “Dus er is gewoon nog ruimte”, klinkt het.

Vandaag Inside is nu al ruim een week verleden tijd. Na de heisa over het kaarsverhaal van Johan Derksen besloot deze laatste om zelf de stekker uit het programma te trekken. Daarmee kwam een einde aan de populairste talkshow van Nederland. Aanvankelijk leek de breuk tussen de heren van VI en Talpa definitief, maar schijn bedriegt.

Toch weer in gesprek

René van der Gijp had eerder laten uitschijnen dat Talpa hun contracten gelijk heeft verscheurd en dat hij klaar is met Talpa-bons Paul Römer. Toch wordt er terug volop gepraat. Johan Derksen onthult aan De Telegraaf dat ze weer on speaking terms zijn. “Ik heb hem echt al weken proberen te bellen. Hij hield rust en dat hoorden we ook steeds, maar deze ochtend kreeg ik hem eindelijk te pakken”, vertelt verslaggever Jordi Versteegden.

Wat zei Johan

Johan was net zijn hond aan het uitlaten en had eigenlijk geen zin in een gesprek. Na enige aandringen kon Jordi toch uitgebreid met Derksen praten. Hij had zelfs groots nieuws: “Het belangrijkste wat er uit naar voren gekomen is, is dat hij gezegd heeft dat ze afgelopen zondag met z’n drieën op kantoor bij John de Mol een gesprek hebben gehad over de toekomst van Vandaag Inside.”

Hoop

Volgens Jordi is er goede hoop dat Vandaag Inside gewoon terugkomt. “Ik vroeg ook aan Johan: ‘Is dit dan een opening voor de toekomst?’ Nou, hij wilde daar niet heel veel over zeggen, maar ik kon aan zijn stem horen dat daar toch wel het een en ander besproken is wat goed gaat uitpakken.” Jordi vindt dat Johan gewoon ook thuishoort op de buis.

“Ik zei ook tegen hem: ‘Volgens mij ben jij gewoon hartstikke mediageil.’ Toen moest hij een beetje lachen geloof ik. Hij vindt het gewoon fantastisch en hij laat ook zien hoe je tv móet maken. Wat mij betreft, hè? Gewoon dat echte.”

Geruchten over overstap

Ondertussen gonst het ook van de geruchten over een eventuele overstap naar Amazon Prime. “Hij ontkent dat die gebeld hebben of dat ze daarmee in gesprek zijn. Het waren wat andere zenders, maar hij vond het wat lullig voor die zenders om dan te vertellen wie het waren. Misschien bij RTL bijvoorbeeld weer.”

Is het contract van de VI-heren met Talpa dan toch nog niet ontbonden? “Het is nog niet bevestigd dat zij daadwerkelijk vertrokken zijn bij Talpa, dus er is gewoon nog ruimte.”