-

Nieuwste

Johan Derksen toch weer in gesprek over doorstart Vandaag Inside

Johan Derksen

Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp zijn toch weer met John de Mol aan het praten. Zondag zaten ze allemaal samen rond tafel. “Dus er is gewoon nog ruimte”, klinkt het.

Vandaag Inside is nu al ruim een week verleden tijd. Na de heisa over het kaarsverhaal van Johan Derksen besloot deze laatste om zelf de stekker uit het programma te trekken. Daarmee kwam een einde aan de populairste talkshow van Nederland. Aanvankelijk leek de breuk tussen de heren van VI en Talpa definitief, maar schijn bedriegt.

Toch weer in gesprek

René van der Gijp had eerder laten uitschijnen dat Talpa hun contracten gelijk heeft verscheurd en dat hij klaar is met Talpa-bons Paul Römer. Toch wordt er terug volop gepraat. Johan Derksen onthult aan De Telegraaf dat ze weer on speaking terms zijn. “Ik heb hem echt al weken proberen te bellen. Hij hield rust en dat hoorden we ook steeds, maar deze ochtend kreeg ik hem eindelijk te pakken”, vertelt verslaggever Jordi Versteegden.

Wat zei Johan

Johan was net zijn hond aan het uitlaten en had eigenlijk geen zin in een gesprek. Na enige aandringen kon Jordi toch uitgebreid met Derksen praten. Hij had zelfs groots nieuws: “Het belangrijkste wat er uit naar voren gekomen is, is dat hij gezegd heeft dat ze afgelopen zondag met z’n drieën op kantoor bij John de Mol een gesprek hebben gehad over de toekomst van Vandaag Inside.”

Hoop

Volgens Jordi is er goede hoop dat Vandaag Inside gewoon terugkomt. “Ik vroeg ook aan Johan: ‘Is dit dan een opening voor de toekomst?’ Nou, hij wilde daar niet heel veel over zeggen, maar ik kon aan zijn stem horen dat daar toch wel het een en ander besproken is wat goed gaat uitpakken.” Jordi vindt dat Johan gewoon ook thuishoort op de buis.

“Ik zei ook tegen hem: ‘Volgens mij ben jij gewoon hartstikke mediageil.’ Toen moest hij een beetje lachen geloof ik. Hij vindt het gewoon fantastisch en hij laat ook zien hoe je tv móet maken. Wat mij betreft, hè? Gewoon dat echte.”

Geruchten over overstap

Ondertussen gonst het ook van de geruchten over een eventuele overstap naar Amazon Prime. “Hij ontkent dat die gebeld hebben of dat ze daarmee in gesprek zijn. Het waren wat andere zenders, maar hij vond het wat lullig voor die zenders om dan te vertellen wie het waren. Misschien bij RTL bijvoorbeeld weer.”

Is het contract van de VI-heren met Talpa dan toch nog niet ontbonden? “Het is nog niet bevestigd dat zij daadwerkelijk vertrokken zijn bij Talpa, dus er is gewoon nog ruimte.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder