Connect with us

Nieuwste

Majoor Marco Kroon redt buurjongetje van verstikkingsdood

Marco Kroon

Marco Kroon, majoor en drager van de Militaire Willemsorde, redde zaterdag het leven van zijn buurjongen. De jongen dreigde te stikken in een pannenkoek. “Ik moest best wat geweld gebruiken”, vertelt hij.

Zijn trotse vrouw Mirjam laat weten op LikedIn. “Nadat de buren in paniek alarm sloegen en schreeuwden om hulp, bedacht jij je geen moment. Je sprintte naar de buren en hebt minutenlang gevochten voor het leven van onze buurjongen van wie ik persoonlijk al dacht dat hij er niet meer was. Dat beeld zal waarschijnlijk nog lang in mijn hoofd blijven spoken. Maar jij gaf niet op en redde een jong leven van de verstikkingsdood.”

Zo blauw als een smurf

De ouders van het kind waren doodsbang. Marco Kroon getuigt: “Die jongen zag zo blauw als een smurf. Die hulpeloze vader, dat is heel vreemd om te zien als je zelf ook vader bent. Het is net of het je eigen kind is.”

De majoor merkte dat er na wat duw- en trekwerk toch weer lucht kwam in zijn longen. Met enkele ademhalingsoefeningen was de jongen er weer bovenop. De politie bevestigt het verhaal van de oorlogsheld.