-

Nieuwste

Kijkers verward door Hélène Hendriks die tegelijk live is op twee zenders

Helene Hendriks

Gisterenavond was Hélène Hendriks live te zien in twee verschillende televisieshows. Dat is natuurlijk compleet onmogelijk. Maar de presentatrice heeft daar een eenvoudige uitleg voor.

Rond 20 uur deed Hélène donderdagavond de presentatie van HLF8 op SBS6 en de voorbeschouwing van Feyenoord tegen Olympique Marseille op Veronica. Dat was zogezegd tegelijk live, maar dat kan natuurlijk niet.

De presentatrice schept nu duidelijkheid. Voor een keertje was HLF8 niet live, maar reeds ’s middags opgenomen. “Het is een beetje gek als je op twee zenders bent, maar vandaar dat deze dus niet live is”, legt ze uit.

Hélène is de vervangster van Johnny de Mol bij HLF8, nadat die opstapte wegens nieuwe aantijgingen over seksueel misbruik. Een vrouw beklaagt zich er anoniem over dat ze misbruikt is door de presentator. Johnny ontkent alles, maar door de beschuldigingen is het voor hem onmogelijk om nog met zijn gezicht op televisie te komen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder