Connect with us

Nieuwste

Harry Mens haalt uit naar slachtoffers van seksueel wangedrag bij The Voice

Harry Mens

Harry Mens vindt de situatie rond het seksueel wangedrag bij The Voice maar ouwe koek. Dat vertelde de presentator van Business Class vrijdag bij het radioprogramma The Friday Move van Wilfred Genee.

“Mijn dochters hebben haar op de tanden, die laten zich dit niet overkomen”, liet Harry optekenen. Genee had hem voordien gevraagd of hij ook zo makkelijk zou reageren als het om een van zijn vijf dochters zou gaan.

Advocaat Sébas Diekstra, die vijf vrouwen bijstaat die aangifte deden over seksueel wangedrag bij The Voice, is het daar niet mee eens. “Harry, dat laten overkomen.. Het lastige is: niet iedereen reageert op dezelfde manier.” Maar daar heeft Harry geen oren naar. “Als je nuchter bent, dan gebeurt er helemaal niks. Ze gaan zuipen, ze gaan coke gebruiken dan krijg je dat soort theater.” Diekstra reageerde dat Harry het laat overkomen dat de vrouwen het zelf zochten. “Mijn dochters hebben er geen last van.”

Vrouwen schuldig?

Ook Genee zelf grijpt in. “Nu ga je bijna stellen dat die vrouwen schuldig zijn aan het feit dat het gebeurd is.” Harry nuanceert: “Dat hoor je me niet zeggen. Maar ze zijn bezig met hun carrière en aan de ene kant willen ze beroemd worden. Als Ali B dan heel charmant met zo’n meisje omgaat en ze gaat met zo’n man naar bed, dan had ze al drie keer weg kunnen lopen en dat doet ze ook niet. En dan belt ‘ie nog netjes een taxi. Ze had ook naar het politiebureau kunnen rijden.”

Nieuwste

Dierenbeschermers woest na vinden roze geverfde duif: ‘Slachtoffer gender reveal’

Dierenbeschermers van een organisatie in New York zijn woedend nadat ze een roze geverfde duif vonden in Madison Square Park in Manhattan.

Een voorbijganger merkte de vogel op. Daarna is het dier overgebracht naar de Wild Bird Fund. Het beestje was zwaar ondervoed. Volgens de dierenbeschermers is het dier met opzet roze geschilderd naar aanleiding van een gender reveal party.

Omdat de duif niet weet hoe ze in het wild moet overleven, denkt de organisatie dat ze wellicht in gevangenschap opgroeide. “En dit dier had het al zwaar genoeg vanwege de roze verf.”

De organisatie wijst erop dat het vrijlaten van duiven tijdens evenementen ontzettend schadelijk is voor de dieren. “Na het vrijlaten weten ze niet hoe ze buiten een kooi moeten overleven en kunnen ze heel akelig sterven.”

Lees verder

Nieuwste

Joelende groep Eritreeërs omsingelt meisje en randt haar aan

In november 2020 was een toen 20-jarige vrouw bij het station van Hoorn aan het wachten toen er plots een man naast haar kwam zitten. Daarop kwamen er nog eens vier jongemannen bij. Het OM zegt dat deze groep de vrouw aanrandde. De officier van justitie verklaart: “De angst van velen als het ’s avonds donker is.”

Het OM eiste tegen drie volwassen mannen werkstraffen en voorwaardelijke gevangenisstraffen van een maand. De zaak tegen een verdachte die toen minderjarig was, werd gehouden achter gesloten deuren.

Een vijfde verdachte is nog altijd spoorloos. De verdachten zijn allemaal afkomstig uit Eritrea. De officier vroeg zich af of de mannen wel beseffen dat ze hebben aangericht.

Verblijfstatus

De advocaten hielden op de zitting aan dat een veroordeling een zware impact kan hebben op hun verblijfstatus. De aanvraag tot naturalisatie van een van de verdachten is inmiddels afgewezen. Hashe T. werd eerder veroordeeld omdat hij tijdens zijn arrestatie een agent in zijn been beet.

De advocaat van T. betoogde: “Hij kan het Nederlanderschap voorlopig dan ook niet aanvragen. Achteraf realiseert hij zich dat de vrouw zich onprettig heeft gevoeld. Het was een versierpoging van een groep jongeren die haar mee uit vroeg. En dat is totaal verkeerd begrepen en daarvoor zijn ter plaatse excuses gemaakt. Er is geen sprake geweest van seksuele handelingen.”

Verschrikkelijke ervaring

Voor de jongedame was het een traumatische ervaring. De mannen keken op haar telefoon wat ze aan het doen was. Een van de mannen vroeg haar: “Heb je een vriendje?” Omdat de mannen haar hadden omsingeld, kon ze geen kant op. Ze zwaaiden met geld en zeiden: “Kijk, ik heb 100 euro.” Daarop werd ze lachend en joelend in het nauw gedreven.

Haar advocaat legt uit dat de groepsaanranding diepe sporen heeft achtergelaten bij het slachtoffer. Ze heeft last van slaapverlamming, als rechtstreeks gevolg van het opgelopen trauma. “Ze kan dan ’s nachts opeens niet meer bewegen en heeft dan herbelevingen.” De verdachten verdedigen zich door te zeggen dat het gewoon een mislukte versierpoging was. Op 16 februari spreekt de rechtbank een vonnis uit.

Lees verder

Nieuwste

PSV-perschef Thijs Slegers deelt heftig nieuws: ‘Ongeneeslijk ziek’

Thijs Slegers (46), perschef van PSV, deelde ontzettend verdrietig nieuws. Hij is namelijk ongeneeslijk ziek. “De medici kunnen niets meer voor me doen.”

In 2020 werd hij getroffen door acute leukemie. Daarna leek het echter weer beter te gaan met hem. Op dat moment moest hij zijn werkzaamheden voor PSV wel stoppen. Nu blijkt dat hij niet meer te genezen is. “De afstotingsziekte die me al maanden dwars zit, is geen halt toe te roepen. Na een eerder geslaagde stamceltransplantatie zullen de naweeën me uiteindelijk fataal worden. De medici kunnen niets meer voor me doen.”

Noodlot accepteren

Slegers vervolgt: “Ons rest niets anders dan het noodlot te accepteren en er mee te dealen. Mijn gezin en ik danken jullie allemaal voor de steun die we mochten ontvangen in de voorbije jaren. Dat heeft ons ontzettend goed gedaan. Hoe lang nog? Onder welke omstandigheden? Dat weten we nu niet en blijft ongewis.”

Stamceldonor

Toch heeft Slegers ondanks deze tegenslag zijn gevoel voor humor niet verloren. “Tips voor goeie series enz zijn welkom. Moet de tijd toch door zien te komen.”

Verder roept hij op om stamceldonor te worden. “Als jullie ons echt blij willen maken: schrijf je via Matchis als stamceldonor. Ik ben niet meer te helpen, maar anderen wel.”

Lees verder
Advertisement

Trending