Connect with us

Nieuwste

The Voice-kandidate beschuldigt Waylon: ‘Misbruikte machtspositie’

Waylon

The Voice of Holland-deelneemster Senja Sargeant schrok zich een hoedje toen coach Waylon haar vorig jaar in februari wegstuurde. Hij vond wel dat ze goed kon zingen, dus beloofde hij haar samen een plaat te maken. Ook zou hij helpen om een werkvergunning te regelen. Die belofte heeft Waylon echter nooit waargemaakt. Senja onthult: “Hij beloofde te helpen en daarna heb ik niks meer van hem gehoord.”

Kijkers waren verbolgen over de actie van Waylon. Ze snapten er niks van. Daarom postte Waylon een verklaring op haar Instagram. “Misschien heb ik keuzes gemaakt die sommige mensen niet begrijpen. Senja zit achter het stuur en weet waar ze moet zijn. Dat heb ik goed gezien en gelukkig heb ik een aantal keer per week contact met en zijn we bezig om een plaat te maken… Ze schrijft geweldige liedjes!”

Anderhalf jaar later is er van die belofte nog niets in huis gekomen. Binnen enkele weken brengt Senja enkele nummers uit, maar dat was zonder de zanger.

Loze beloftes

Nu haalt Senja hard uit naar Waylon. “Toen hij liet weten dat hij liever een samenwerking met mij aan zou willen gaan in plaats van verdere deelname aan de liveshows, werd er achter de schermen door de reactie gezegd dat het wel goed zat, omdat Waylon een man van zijn woord is. Inmiddels kan ik zeggen: dat is hij absoluut niet.”

Niks meer gehoord

Omdat de relatie van Senja enkele weken later afsprong, moest ze een nieuwe werkvergunning aanvragen. Dit was moeilijker dan gehoopt, dus stuurde ze Waylon een berichtje met de vraag of hij zijn belofte nog zou nakomen. “Want dan zou hij me kunnen helpen met een uitnodigingsbrief voor een visum. Hij antwoordde dat hij absoluut met me door wilde en dat hij me hier in Nederland zou houden.”

Waylon beloofde het allemaal te regelen. Hij zou een producer fiksen en haar een platencontract bezorgen. Er volgde een videomeeting met de advocaat van Senja, maar daarna bleef het stil. “Daarna heb ik niks meer van hem gehoord. Hij antwoordde niet op mijn appjes en mails en hij beantwoordde mijn advocaat ook niet meer.”

Acteur

Senja zegt dat de zanger een acteur is. Ze is dan ook behoorlijk boos op Waylon. “Ik denk dat Waylon een acteur is. Hij misbruikt, in mijn ogen, zijn machtspositie. Dat hij in februari dit jaar huilend op tv verscheen in een gesprek over het misbruikschandaal bij ‘The Voice’, is daar ook een voorbeeld van denk ik. Hij komt op mij over als iemand die niets geeft om een ander, maar vooral om zichzelf.”