-

Nieuwste

Beelden: Vrachtschip richt enorme ravage aan in woonwijk in Leeuwarden

vrachtschip in Leeuwarden

Nadat de schipper onwel was geworden, richtte een vrachtschip een enorme ravage aan in een woonwijk in Leeuwarden. Het schip ramde een steiger en meerdere boten.

Omroep Friesland meldt dat het schip omstreeks 7 uur in moeilijkheden kwam. Buurtbewoners zijn een uur later opgeschrikt door een enorm kabaal. Toen ze gingen kijken, zagen ze dat er een vrachtschip door hun woonwijk aan het varen was.

Enorm schip in tuin

Bewoner Robert Blonk getuigt bij Omroep Friesland: “Ik werd wakker en hoorde een enorme herrie. Ik zag een enorme rijnaak in mijn tuin varen. Volgens mij heeft hij op volle vaart alles hier weggevaagd.”

Buurtbewoners konden het opmerkelijke tafereel filmen. Het schip richtte overigens behoorlijk wat schade aan. Blonk behoort zelf tot de gedupeerden. “De steigers en de boten die eraan hingen. Bij mij, bij m’n buren en verderop nog meer. De tuin is nog wel redelijk, maar de steiger en de beschoeiing is allemaal weg.”

Onwel

De eigenaar van het vrachtschip, Richard Hoekstra, laat weten dat de schipper onwel is geworden. “Zijn vriendin was erbij, ze hebben water over hem heen gegooid. Daarna hebben ze hem onderzocht, later moet hij naar het ziekenhuis. Gelukkig is de schade alleen materieel, dat wordt allemaal gedekt.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Omrop Fryslân (@omropfryslan)

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder