Connect with us

Nieuwste

Beelden: Vrachtschip richt enorme ravage aan in woonwijk in Leeuwarden

vrachtschip in Leeuwarden

Nadat de schipper onwel was geworden, richtte een vrachtschip een enorme ravage aan in een woonwijk in Leeuwarden. Het schip ramde een steiger en meerdere boten.

Omroep Friesland meldt dat het schip omstreeks 7 uur in moeilijkheden kwam. Buurtbewoners zijn een uur later opgeschrikt door een enorm kabaal. Toen ze gingen kijken, zagen ze dat er een vrachtschip door hun woonwijk aan het varen was.

Enorm schip in tuin

Bewoner Robert Blonk getuigt bij Omroep Friesland: “Ik werd wakker en hoorde een enorme herrie. Ik zag een enorme rijnaak in mijn tuin varen. Volgens mij heeft hij op volle vaart alles hier weggevaagd.”

Buurtbewoners konden het opmerkelijke tafereel filmen. Het schip richtte overigens behoorlijk wat schade aan. Blonk behoort zelf tot de gedupeerden. “De steigers en de boten die eraan hingen. Bij mij, bij m’n buren en verderop nog meer. De tuin is nog wel redelijk, maar de steiger en de beschoeiing is allemaal weg.”

Onwel

De eigenaar van het vrachtschip, Richard Hoekstra, laat weten dat de schipper onwel is geworden. “Zijn vriendin was erbij, ze hebben water over hem heen gegooid. Daarna hebben ze hem onderzocht, later moet hij naar het ziekenhuis. Gelukkig is de schade alleen materieel, dat wordt allemaal gedekt.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Omrop Fryslân (@omropfryslan)