-

Nieuwste

Gebruikers Facebook geteisterd door rare berichten van onbekenden op hun tijdlijn

Facebook vreemde berichten

Ondertussen zien gebruikers weer hun vertrouwde tijdlijn op Facebook. Woensdagochtend is de verandering teruggedraaid. Moederbedrijf Meta laat weten dat een configuratie-wijziging problemen veroorzaakte op de tijdlijn van sommige gebruikers. “We hebben het probleem zo snel mogelijk verholpen en verontschuldigen ons voor het ongemak.”

Woensdag klaagden talrijke gebruikers over wat ze op hun tijdlijn allemaal te zien kregen. Normaal zien mensen berichten van vrienden en bedrijven die ze volgen, afgewisseld met advertenties. Woensdagochtend kregen ze het ene bericht na het andere van onbekenden voorgeschoteld. De berichten stonden op de profielen van pagina’s die ze volgden.

Door de configuratie-wijziging zagen spammers hun kans schoon om de links naar hun websites te verspreiden via die pagina’s. Anderen grepen dan weer hun kans om grappig bedoelde prentjes door te sturen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder