Connect with us

Nieuwste

Gebruikers Facebook geteisterd door rare berichten van onbekenden op hun tijdlijn

Facebook vreemde berichten

Ondertussen zien gebruikers weer hun vertrouwde tijdlijn op Facebook. Woensdagochtend is de verandering teruggedraaid. Moederbedrijf Meta laat weten dat een configuratie-wijziging problemen veroorzaakte op de tijdlijn van sommige gebruikers. “We hebben het probleem zo snel mogelijk verholpen en verontschuldigen ons voor het ongemak.”

Woensdag klaagden talrijke gebruikers over wat ze op hun tijdlijn allemaal te zien kregen. Normaal zien mensen berichten van vrienden en bedrijven die ze volgen, afgewisseld met advertenties. Woensdagochtend kregen ze het ene bericht na het andere van onbekenden voorgeschoteld. De berichten stonden op de profielen van pagina’s die ze volgden.

Door de configuratie-wijziging zagen spammers hun kans schoon om de links naar hun websites te verspreiden via die pagina’s. Anderen grepen dan weer hun kans om grappig bedoelde prentjes door te sturen.