-

Nieuwste

Beelden: René gratis naar stripclub als beloning comeback Vandaag Inside

René van der Gijp

De heren van VI kozen ervoor om zich even in de luwte te houden na het stopzetten van Vandaag Inside. Verslaggever Jeroen Holtrop van PowNews besloot om René van der Gijp te verrassen bij zijn woning in Dordrecht.

Jeroen moest even geduld uitoefenen, maar dan had hij geluk. Daar stond René in casual outfit met een pakje sigaretten in zijn hand. Hij overhandigde hem een waardebon voor een stripclub van 2.000 euro. Als Vandaag Inside terugkeert met Vandaag Inside mag René het bedrag daar naar eigen goeddunken spenderen. De Rotterdamse club mist René ontzettend hard.

Jeroen steekt van wal: “Dit is namens de OQ in Rotterdam. Die willen jou een waardecheque van 2.000 euro overhandigen als jij maandag weer aanschuift.”

René heel blij

René pakt het sportief op. “Oh, wat leuk. Ja, ik moet jou heel eerlijk zeggen: ik heb me er een beetje van afzijdig gehouden. Volgens mij moest Johan vandaag ergens naartoe. Die moest vandaag naar? Laren ofzo hè? Die zou vandaag met John gaan praten. Ik ben zondag wel geweest, maar daarna heb ik niks meer gehoord.”

Of hij maandag weer gewoon aan de talkshowtafel zit? “Ik denk het wel. Ik ga er wel van uit, ja.” René vindt de hele kaarsrel maar belachelijk. “Gedoe om niks, ja. Om een verhaal dat niet bestaat, hahaha! Ja, wat moet je ermee?”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder