Connect with us

Nieuwste

Beelden: Mark Rutte onthult wat hij echt vindt van Vandaag Inside

Johan Derksen

In tegenstelling tot collega Sigrid Kaag vindt Mark Rutte het programma Vandaag Inside wel leuk. “Het is gewoon een leuk programma, toch?”, vertelde de premier.

Sigrid Kaag is altijd heel geïrriteerd als journalisten haar iets vragen over de comeback van Johan Derksen op televisie. Mark Rutte denkt daar blijkbaar heel anders over.

Hij kon wel niet naar de eerste aflevering van de comeback kijken. “Nee, ik was gisteren in Bulgarije, in Sofia, dus ik was pas laat terug.” Hij kon het ook niet terugkijken. Nee, dat lukt me allemaal niet. Helaas. Het is gewoon een heel leuk programma toch, volgens mij?”

Maar of hij soms toch wel eens kijkt? “Ja, af en toe als ik de kans heb. Ik zie niet heel veel tv, omdat ik heel vaak ’s avonds weg ben en als ik overdag alles weer ga terugkijken, dan ben ik ’s avonds nog later thuis, dus dat lukt niet altijd. Maar ja, je probeert het wel te volgen.”

Te snel terug op de buis?

Vindt Mark Rutte dan niet dat Vandaag Inside na alle ophef te snel terugkeerde op televisie? “Laat de regering nou geen mening hebben over tv-programma’s, de vrije pers. Uiteindelijk kiezen wij allemaal waar we naar kijken en volgens mij keken er gisteren 1,5 miljoen mensen. Dat zag ik vanmorgen in de kijkcijfers, dus dat is wel een teken dat het een heel populair programma is.”

En of hij het ook een belangrijke talkshow vindt? “De regering heeft geen standpunt over het belang van programma’s, maar als kijker bepalen we natuurlijk zelf waar we naar kijken. Het is een vrij land en als 1,5 miljoen mensen afstemmen op dit programma, dan wordt dat blijkbaar toch belangrijk gevonden.”