Connect with us

Nieuwste

Zware afgang woke politie: zwart geschminkte dj is echt zwart

dj

In de Amerikaanse staat Arizona is een zwarte dj onterecht beschuldigd als blackface of zwarte piet. Diversiteitsactivisten zeiden op de sociale media dat de dj, ingehuurd door een school in Scotssdale, zwart geschminkt was. Maar algauw bleek de woke beweging zwaar geblunderd te hebben.

Een lagere school had voor een benefiet een lokale dj ingehuurd: Kim Koko Hunter. Het discofeestje bracht meer dan 300.000 dollar op voor de school. Uit de kiekjes op de sociale media blijkt dat het best gezellig was. Toch ontstond er ophef. Verschillende mensen, onder wie twee diversiteitsmedewerkers van de school, klaagden erover dat de zwarte dj zwart geschminkt zou zijn.

Excuses

Algauw zagen ze hun pijnlijke vergissing in. Hunter is gewoon echt zwart. Toch was er ook een andere leraar, Stuart Rhoden, die voet bij stuk hield en zegt dat de dj wel degelijk zwarte schmink op had. “Of ik vergis me totaal en het is de verlichting van de patio.”

Hunter zelf viel van de ene verbazing in de andere. “Was ik niet zwart genoeg? Hoe zwart moet ik zijn om mensen te overtuigen dat ik een echte zwarte ben”, reageerde hij.