-

Nieuwste

Zware afgang woke politie: zwart geschminkte dj is echt zwart

dj

In de Amerikaanse staat Arizona is een zwarte dj onterecht beschuldigd als blackface of zwarte piet. Diversiteitsactivisten zeiden op de sociale media dat de dj, ingehuurd door een school in Scotssdale, zwart geschminkt was. Maar algauw bleek de woke beweging zwaar geblunderd te hebben.

Een lagere school had voor een benefiet een lokale dj ingehuurd: Kim Koko Hunter. Het discofeestje bracht meer dan 300.000 dollar op voor de school. Uit de kiekjes op de sociale media blijkt dat het best gezellig was. Toch ontstond er ophef. Verschillende mensen, onder wie twee diversiteitsmedewerkers van de school, klaagden erover dat de zwarte dj zwart geschminkt zou zijn.

Excuses

Algauw zagen ze hun pijnlijke vergissing in. Hunter is gewoon echt zwart. Toch was er ook een andere leraar, Stuart Rhoden, die voet bij stuk hield en zegt dat de dj wel degelijk zwarte schmink op had. “Of ik vergis me totaal en het is de verlichting van de patio.”

Hunter zelf viel van de ene verbazing in de andere. “Was ik niet zwart genoeg? Hoe zwart moet ik zijn om mensen te overtuigen dat ik een echte zwarte ben”, reageerde hij.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder