Connect with us

Nieuwste

Voormalige vriendin doet echte verhaal zelfmoordpoging Rachel Hazes

Rachel Hazes

In 2017 kroop Rachel Hazes door het oog van de naald na een mislukte zelfmoordpoging. Marieke van Beek, haar voormalige vriendin die haar die avond redde, zegt dat Rachel Hazes niet het echte verhaal vertelde. Rachel schold Marieke meerdere keren uit voor leugenaar en daarom besloot ze om niet langer te zwijgen.

Zonder Marieke was Rachel dood

Vol verbazing las Marieke van Beek het interview met Rachel waarin ze de zelfmoordpoging onthulde. “Ze doet voorkomen dat ze door niemand is gevonden, maar ík trof haar aan in de slaapkamer met een snee in haar arm van 35 cm. Was ik een half uur later gekomen, dan was ze dood geweest”, vertelt Marieke aan Privé.

Trauma

Marieke legt uit dat ze nog iedere dag te lijden heeft onder de dramatische gebeurtenis. In gedachten ziet ze de levenloze Rachel nog altijd voor zich. Ze snapt niet dat de zwarte weduwe niet de hele waarheid vertelt. In de rechtszaal zet Rachel haar consequent neer als een leugenaar, maar dat is ze nu beu. Daarom doet zij nu het hele verhaal.

“De grens is wat mij betreft bereikt met het aanhoren van leugens en het verdraaien van feiten door Rachel Hazes. Er zijn onderwerpen die ik laat rusten, maar dat ze heeft verteld dat ze tijdens haar zelfmoord door niemand is gevonden, dat doet mij zo vreselijk veel pijn.”

Crimescene

De feiten speelden zich af op 9 februari 2017. Marieke sliep die periode bij Rachel omdat ze niet alleen wilde zijn. Ze stuurde die avond een berichtje naar Rachel met de boodschap dat ze iets later zou zijn. Rachel reageerde toen heel raar. Ze had nog geen argwaan en om 23 uur stapte ze nietsvermoedend bij Rachel binnen.

“Daar zag ik al snel dat ze op bed lag in de slaapkamer. Niet om te slapen, maar met een enorme snee van wel 35 centimeter in haar arm. Ze was meer dood dan levend. Een soort crimescene was het. Ik trof een vrouw aan die goed van de wereld was.”

Rachel wilde niet gered worden

Rachel wilde niet dat Marieke de hulpdiensten zou bellen. “Ik ben de wond gaan verzorgen. Schoongemaakt en ingewikkeld met verband. Door wat ik had aangetroffen was ik eigenlijk in shock.”

Volgens Marieke was het duidelijk dat Rachel gewoon niet gered wilde worden. Ook heeft de brunette Marieke nooit bedankt. “Ze zei tot wel honderdvijftig keer aan toe: ‘Ja, weet je wat erg is, dat het niet gelukt is.’ Ik heb ook wel gedacht, tot het laatste interview wat ze aan Revu gaf, dat zij het mij kwalijk heeft genomen dat ik haar heb gered. En dat ik daar ook alle rechtszaken aan te danken heb die ik nu van haar aan mijn broek heb.”