Connect with us

Nieuwste

Voor wie het grijze weer beu is: na het weekend stralend lenteweer

lente

Voor wie het grijze weer zat is, hebben we goed nieuws. Na het weekend schieten de temperaturen de hoogte in en blijft het droog. In sommige delen van Nederland kan het maandag en dinsdag tot 20 graden worden.

Maar de eerstvolgende dagen blijft het regenachtig met temperaturen tussen de 9 tot 13 graden. Later deze week wordt het zelfs nog wat kouder.

Matthijs van der Linden van Weeronline legt uit: “Na het weekend zorgt een zuidoostelijke wind voor een flinke temperatuurstijging. Maandag kan het 16 tot 19 graden worden. Het zuiden en oosten maken goede kans op maxima van 20 graden en dan is het warm lenteweer. Als het ook in De Bilt 20 graden wordt dan zou dat voor het eerst zijn dit jaar.”

De weerman vervolgt: “Bij het warmere weer kunnen we ook flinke zonnige perioden verwachten. Er zijn ook enkele wolkenvelden, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Ook dinsdag hebben we lenteachtige temperaturen en kan het in het binnenland 20 graden worden.”