Connect with us

Nieuwste

Terminaal zieke Jan Rot lanceert afscheidsplaat: ‘Zo jammer’

Jan Rot

Jan Rot, die weet dat hij binnenkort zal sterven, vindt het jammer dat hij niet nog jaren kan verder schrijven. Dat schrijft de zanger in het digitale boekje dat bij zijn afscheidsplaat hoort. Dit weekend lanceerde hij plotseling een plaats met 21 liedjes. Het gaat om deels liedjes die hij de voorbije maanden opnam en deels ouder materiaal.

Rot onthult dat hij bij het lied ‘Met je neus’ jarenlang moest zoeken naar een tekst die volgde op de zin ‘Pas toen mijn dochter werd geboren, begreep ik wie mijn vader was’.

De zanger vertelt: “Het is een regel die ik al lang had, samen met de mijns inziens mooie melodie.” Pas onlangs kon hij het nummer toch afwerken. “Ik ben er blij mee, want gezinsliedjes zijn er niet zoveel. Iedereen die gezegend is met kinderen weet waar ik het over heb. En met zinnen als Mijn vader hielp mij bij mijn geboorte/ik hielp mijn vader toen ik stierf, vind ik het extra jammer dat ik niet nog járen door mag schrijven. Want ook na je zestigste zijn er genoeg mooie nieuwe onderwerpen.”

Onvergetelijke ervaringen

Jan Rot blikt ook terug op zijn indrukwekkende carrière en noemt het zingen van de Leonard Cohen-klassieker Hallelujah met een honderdkoppig gospelkoor in het programma Matthijs gaat door een van de bijzonderste momenten. “Prachtig in beeld gebracht werd het een van mijn spraakmakendste tv-optredens, alleen al door een hartstochtelijk meezingende Paul van Vliet in het publiek.”

Darmkanker

Begin april kondigde Rot aan dat hij al zijn optredens moest annuleren. De zanger heeft uitgezaaide darmkanker en hij kreeg te horen dat hij nog maar enkele weken te leven heeft. Hij wil komende tijd zoveel mogelijk met familie en vrienden spenderen.