Connect with us

Nieuwste

Talpa: Derksen, Van der Gijp en Genee zeggen vanavond alsnog sorry

Johan Derksen

Talpa Network neemt “ferm afstand van het verhaal van Johan Derksen en de manier waarop dit precaire onderwerp de afgelopen dagen is behandeld in het programma Vandaag Inside.” Dat meldt een woordvoerder van het mediabedrijf.

Dinsdagavond onthulde Johan Derksen dat hij in zijn jeugdjaren een bewusteloze vrouw penetreerde met een kaars. Woensdagavond nuanceerde hij zijn uitspraken. Derksen zou een kaarsenstandaard omhoog tussen de benen van een vrouw hebben gezet. Johan zegt dat dit in de jaren zeventig normaal werd gevonden. Niemand maakte er zich volgens hem toen druk over.

Excuses

Talpa laat nu weten dat ze het compleet ongepast vinden om dit gevoelige thema op een lacherige manier te behandelen. “Voor slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag moet dit een klap in het gezicht zijn geweest. Een stap terug in de tijd, waar juist de laatste periode eindelijk meer aandacht aan deze problematiek werd geschonken. In het eerder aangekondigde gesprek, dat donderdagmiddag heeft plaatsgevonden met het hele presentatieteam, is dit in niet mis te verstane woorden besproken”, aldus Talpa.