-

Nieuwste

Stak Enzo Knol 30.000 euro voor Oekraïne in eigen zak?

Enzo Knol

Met zijn livestream op Twitch zamelde Enzo Knol onlangs 30.000 euro in voor Oekraïne. In de komende vlogs zou hij laten zien waar het geld naartoe is. Dat heeft hij tot op vandaag echter nog steeds niet gedaan.

Enzo is zoals iedereen heel geraakt door de situatie in Oekraïne. Daarom besloot hij iets te doen. Enzo besloot om het met zijn livestream opgehaalde geld te doneren aan een organisatie voor kinderen in Oekraïne.

“Ik wil iedereen bedanken voor zijn/haar aanwezigheid gisteren. We hebben echt iets moois gedaan met zijn allen. Nu is het mijn taak om dit verder door te zetten en het geld goed terecht te laten komen. Hier ga ik dan ook alles voor doen wat nodig is! Ik hou jullie op de hoogte van alles wat er gaat gebeuren met het geld. Bedankt!”, aldus Enzo.

Waar is het geld naartoe?

Hoewel Enzo beloofde in video’s te laten zien waar het geld naartoe is, deed hij tot op vandaag nog niets. Volgers beginnen dan ook hardop te twijfelen aan de goede bedoelingen van de influencer. “Wat is er gebeurd met het geld dat mensen hebben gedoneerd voor Oekraïne? Ik zie er veel reacties over en ik vraag het me ook af”, klinkt het.

Showbizzkanaal zegt ook dat Enzo alle reacties over het ingezamelde geld verwijdert. “Ook ik heb Enzo Knol om een reactie gevraagd, dus het is afwachten of hij zal reageren”, schrijft het kanaal.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder