Connect with us

Nieuwste

Rusland waarschuwt Westen opnieuw: ‘Stel ons geduld niet langer op de proef’

Poetin

Rusland stuurt vandaag een nieuwe dringende waarschuwing uit aan het Westen. De wapenleveringen moeten per direct stoppen. Poetin dreigde eerder al om wapens in te zetten die niemand anders heeft.

Woordvoerster Maria Zakharova dreigt: “In het Westen moedigen ze Kiev openlijk aan om ons aan te vallen met wapens die ze van NAVO-landen gekregen hebben. Als dit zo doorgaat, zal er een stevig antwoord van ons komen. Ik zou willen aanraden om ons geduld niet verder op de proef te stellen.”

De voorbije dagen waren er meerdere aanvallen op Russische doelwitten vlakbij de grens met Oekraïne. Oekraïne eist de aanvallen niet meteen op, maar spreekt van karma en gepaste wraak. Ook Brits minister van Defensie Ben Wallace zegt dat Oekraïne wel degelijk het recht heeft om doelen in Rusland te bombarderen.

Zakharova omschreef de Oekraïnse president Zelenksy ook nog als een marionet die gebruik wordt door het Westen.