-

Nieuwste

Rusland waarschuwt Westen opnieuw: ‘Stel ons geduld niet langer op de proef’

Poetin

Rusland stuurt vandaag een nieuwe dringende waarschuwing uit aan het Westen. De wapenleveringen moeten per direct stoppen. Poetin dreigde eerder al om wapens in te zetten die niemand anders heeft.

Woordvoerster Maria Zakharova dreigt: “In het Westen moedigen ze Kiev openlijk aan om ons aan te vallen met wapens die ze van NAVO-landen gekregen hebben. Als dit zo doorgaat, zal er een stevig antwoord van ons komen. Ik zou willen aanraden om ons geduld niet verder op de proef te stellen.”

De voorbije dagen waren er meerdere aanvallen op Russische doelwitten vlakbij de grens met Oekraïne. Oekraïne eist de aanvallen niet meteen op, maar spreekt van karma en gepaste wraak. Ook Brits minister van Defensie Ben Wallace zegt dat Oekraïne wel degelijk het recht heeft om doelen in Rusland te bombarderen.

Zakharova omschreef de Oekraïnse president Zelenksy ook nog als een marionet die gebruik wordt door het Westen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder