Connect with us

Nieuwste

Russische bevelhebber onthult plannen Poetin: ‘Oorlog tegen hele wereld’

Poetin

Generaal-majoor Rustam Minnekayev versprak zich en verklapte zo de oorlogsplannen van Poetin. “Controle over het zuiden van Oekraïne is een andere weg naar Transnistrië, waar ook de Russischsprekende bevolking wordt onderdrukt”, liet hij zich ontvallen.

Transnistrië is gelegen langs de oostelijke oever van Nistru. Daar ligt sinds 1990 de Pridnestrovische Moldavische Republiek, de facto een onafhankelijke dwergstaat dat slechts door een handjevol landen officieel is erkend.

De majoor-generaal besloot met een dreigende boodschap. “Blijkbaar zijn we nu in oorlog met de hele wereld, zoals het was in de Grote Vaderlandse Oorlog. De hele wereld was tegen ons. En nu opnieuw hetzelfde, ze hebben Rusland nooit gemogen.”