Connect with us

Nieuwste

Net binnen: Rusland draait gaskraan dicht, prijzen schieten meteen omhoog

gaskraan

Het Russische gasbedrijf Gazprom informeerde de grootste gasleverancier van Polen, PGNiG, dat de aardgasleveringen aan Polen vanaf woensdag ophouden. Omstreeks 17 uur schoot de gasprijs dan gelijk de hoogte in.

Vanaf woensdag stroomt er geen gas meer door de Poolse Yamal-pijplijn. Gazprom had voordien nog gewaarschuwd dat Polen dinsdag in roebels moest betalen. Het Pools gasbedrijf oordeelt dat Gazprom zich niet aan het contract houdt.

Eerder had Rusland er al mee gedreigd om de gaskraan dicht te draaien als er niet in roebels wordt betaald.

De Poolse gasoperator zegt klaar te zijn voor eventuele onderbrekingen. Een woordvoerder laat weten dat er voor vandaag alleszins geen onderbrekingen te verwachten zijn.