Connect with us

Nieuwste

Beelden: Grote zorgen om brabbelende Amerikaanse president Joe Biden

Joe Biden

Wanneer president Joe Biden een verbale uitschuiver maakt, zijn tegenstanders er heel snel bij om de 79-jarige Democraat neer te sabelen. Dat was ook donderdag het geval tijdens een speech in het Witte Huis. Daar worstelde hij met de uitspraak van het woord kleptocracy.

The New York Times maakt zich ernstig zorgen naar aanleiding van de laatste flater van Biden. Media-persoonlijkheid Clay Travis sprak van een schande voor het land en de wereld. “Hij kan amper lezen. Iedereen kan hier de blik in zijn ogen zien, hij is verloren”, klinkt het hard. Anderen vonden zijn optreden alarmerend.

De president zelf zag de humor er wel van in en herpakte zich snel. Daarvoor had hij ook nog eens gezegd dat hij de Russische oligarchen zou accommoderen. Eveneens een verspreking van formaat.

De president pleitte ervoor om de in beslag genomen goederen van rijke Russen rechtstreeks te bestemmen voor hulp aan Oekraïne. Verder vroeg hij het Congres om nog eens 33 miljard dollar steun voor het door oorlog geteisterde land.