-

Nieuwste

Beelden: Grote zorgen om brabbelende Amerikaanse president Joe Biden

Joe Biden

Wanneer president Joe Biden een verbale uitschuiver maakt, zijn tegenstanders er heel snel bij om de 79-jarige Democraat neer te sabelen. Dat was ook donderdag het geval tijdens een speech in het Witte Huis. Daar worstelde hij met de uitspraak van het woord kleptocracy.

The New York Times maakt zich ernstig zorgen naar aanleiding van de laatste flater van Biden. Media-persoonlijkheid Clay Travis sprak van een schande voor het land en de wereld. “Hij kan amper lezen. Iedereen kan hier de blik in zijn ogen zien, hij is verloren”, klinkt het hard. Anderen vonden zijn optreden alarmerend.

De president zelf zag de humor er wel van in en herpakte zich snel. Daarvoor had hij ook nog eens gezegd dat hij de Russische oligarchen zou accommoderen. Eveneens een verspreking van formaat.

De president pleitte ervoor om de in beslag genomen goederen van rijke Russen rechtstreeks te bestemmen voor hulp aan Oekraïne. Verder vroeg hij het Congres om nog eens 33 miljard dollar steun voor het door oorlog geteisterde land.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder