Connect with us

Nieuwste

Russische analisten verzoenen zich met nucleaire oorlog: ‘Wij gaan naar de hemel’

Russische analisten

Op de Russische staatstelevisie zetten analisten nog een tandje bij in de escalerende oorlogsretoriek. Op talrijke kanalen was de voorbije dagen te horen dat een Derde Wereldoorlog met kernwapens of een nucleaire oorlog vrijwel onvermijdelijk is. En dat is volgens hen zo slecht nog niet, want iedereen die sterft voor de Russische zaak krijgt een plekje in de hemel.

Daarmee volgen de analisten de woorden van de Russische minister van Buitenlandse Zaken, die maandag zei dat de kans op een Derde Wereldoorlog wel degelijk reëel is. Gisteren dreigde Poetin er nog mee om wapens in te zetten die niemand anders heeft. Zijn dreigement is gericht tegen iedereen die zich mengt in het conflict met Oekraïne.

Daarmee lijken de analisten het idee van een Derde Wereldoorlog met de inzet van kernwapens alvast te aanvaarden. Ze communiceren dat ook zo aan de Russische kijkers.

Oorlogsverklaring

Op de staatszender Rusland-1 zegt presentatrice Olga Skabeeva dat ze de westerse wapenlevering aan Oekraïne beschouwt als een echte oorlogsverklaring. “Waar wachten we nog op?”, vindt zij. Politiek wetenschapper Mikhail Markelov doet er nog een schepje bovenop. Volgens hem is de Derde Wereldoorlog zelfs al begonnen. “De vertegenwoordigers van deze veertig verschillende landen zijn een moderne collectieve Hitler.”