-

Nieuwste

Russische analisten verzoenen zich met nucleaire oorlog: ‘Wij gaan naar de hemel’

Russische analisten

Op de Russische staatstelevisie zetten analisten nog een tandje bij in de escalerende oorlogsretoriek. Op talrijke kanalen was de voorbije dagen te horen dat een Derde Wereldoorlog met kernwapens of een nucleaire oorlog vrijwel onvermijdelijk is. En dat is volgens hen zo slecht nog niet, want iedereen die sterft voor de Russische zaak krijgt een plekje in de hemel.

Daarmee volgen de analisten de woorden van de Russische minister van Buitenlandse Zaken, die maandag zei dat de kans op een Derde Wereldoorlog wel degelijk reëel is. Gisteren dreigde Poetin er nog mee om wapens in te zetten die niemand anders heeft. Zijn dreigement is gericht tegen iedereen die zich mengt in het conflict met Oekraïne.

Daarmee lijken de analisten het idee van een Derde Wereldoorlog met de inzet van kernwapens alvast te aanvaarden. Ze communiceren dat ook zo aan de Russische kijkers.

Oorlogsverklaring

Op de staatszender Rusland-1 zegt presentatrice Olga Skabeeva dat ze de westerse wapenlevering aan Oekraïne beschouwt als een echte oorlogsverklaring. “Waar wachten we nog op?”, vindt zij. Politiek wetenschapper Mikhail Markelov doet er nog een schepje bovenop. Volgens hem is de Derde Wereldoorlog zelfs al begonnen. “De vertegenwoordigers van deze veertig verschillende landen zijn een moderne collectieve Hitler.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder