-

Nieuwste

Rusland verklaart ook Zweden en Finland de oorlog bij NAVO-toetreding

Rusland

Dmitri Medvedev, de voorzitter van de Russische veiligheidsraad, heeft zwaar uitgehaald naar Zweden en Finland. Ook die landen willen nu lid worden van de NAVO. Hij zegt dat verder praten over een niet-nucleaire status van de Oostzee dan zinloos is.

Persbureau TASS meldt dat Rusland allerminst onder de indruk is van de aankondiging van Zweden en Finland om toe te treden tot de NAVO. “We hebben dan enkel een paar meer tegenstanders”, liet hij optekenen.

Al tientallen jaren lang bestaat de hoop op een Baltische of Oostzee waarbij omringende landen geen kernwapens mogen hebben. Dat moet het risico op escalatie van een nucleair conflict tussen de NAVO en Rusland verminderen.

Met Kaliningrad heeft Rusland aan de Oostzee een grote marinehaven als hoofdkwartier van de Baltische Vloot. Sint-Petersburg, de tweede stad van het land, ligt aan de Oostzee. Als Finland en Zweden bij de NAVO komen, heeft het bondgenootschap een soort binnenzee, op voormelde Russische gebieden na.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder