Connect with us

Nieuwste

Rusland waarschuwt VS: ‘Stop met wapenleveringen aan Oekraïne’

Poetin

Rusland deed een diplomatiek verzoek aan de Verenigde Staten om te stoppen met het bewapenen van Oekraïne. Ze waarschuwen dat dit olie op het vuur is en dat er onvoorspelbare gevolgen kunnen komen.

Het verzoek kwam er op het moment dat de VS nog eens 735 miljoen euro aan extra wapenhulp aan Oekraïne toezegde.

Rusland maakt zich vooral zorgen over de levering van gevoelige wapens, zoals geavanceerde raketlanceringsinstallaties. De laatste levering bestaat onder andere uit pantservoertuigen, munitie, helikopters en artillerie.

Een Amerikaanse overheidsfunctionaris laat in The Washington Post verstaan dat de gestage aanvoer van wapens vanuit het Westen cruciaal zijn voor de oorlog in Oekraïne. Die wapens zijn overigens bijzonder effectief.