Connect with us

Nieuwste

Rusland waarschuwt voor Derde Wereldoorlog: ‘Reëel gevaar’

Poetin

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zegt dat het gevaar op de Derde Wereldoorlog reëel is. In een interview op de Russische televisie zei de minister: “Het gevaar is serieus, het is reëel, het mag niet worden onderschat.”

Rusland zou zo’n oorlog wel ontoelaatbaar vinden. Lavrov zei dat Rusland de risico’s op een nucleaire oorlog wil verminderen.

Verder zei Lavrov ook nog dat er hoe dan ook een akkoord komt met Oekraïne. Hoe dat akkoord er zal uitzien, hangt af van de militaire situatie op dat moment.

Inmenging andere landen

Ondertussen reageerde ook de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmitro Koeleba op de uitspraken van Lavrov. Hij liet optekenen dat het Rusland niet lukt om andere landen ervan te weerhouden om Oekraïne te steunen. “Daarom wordt er nu gesproken over een ‘reëel’ gevaar op een derde wereldoorlog. Dit betekent slechts dat Moskou aanvoelt dat het gaat verliezen in Oekraïne. De wereld moet nu juist z’n inzet om Oekraïne te steunen opvoeren, zodat we kunnen zegevieren en de Europese en wereldwijde veiligheid kunnen waarborgen.”