Connect with us

Nieuwste

Oekraïense inzending gaat na songfestival terug tegen Russen vechten

inzending Oekraïne

Na het Eurovisiesongfestival gaan de mannen van de Oekraïense groep Kalush Orchestra gelijk weer naar hun land om te vechten tegen de Russen. Dat bevestigt frontman Oleh Psiuk na afloop van de tweede repetitie voor het songfestival in Turijn.

De leider van de topfavoriet legt uit: “Hierna gaan we terug naar Oekraïne. Op dit moment hebben we een speciale regeling zodat we het land konden verlaten voor het songfestival maar na het songfestival gaan we terug naar huis. Dan gaan we doen wat we hiervoor ook deden.”

Vrijwilligers

Zelf gaat Oleh opnieuw aan de slag met zijn vrijwilligersorganisatie. “We helpen mensen met het vinden van onderdak, transport en medicijnen. Zo proberen we elke dag Oekraïners te helpen.”

Een van de bandleden blijft overigens afwezig van het liedjesfestijn. “Het klopt dat een van onze leden hier niet is. Hij heeft besloten om thuis te blijven en mee te vechten in de oorlog. Hij verdedigt momenteel Kiev.”

Favoriet

Volgens de bookmakers is Oekraïne met voorsprong favoriet. Het nummer Stefania is ondertussen uitgegroeid tot een strijdlied voor de oorlog.