-

Nieuwste

Rachel voor de rechter: ’10.000 euro opgelicht na inzinking’

Rachel Hazes

In het najaar van 2016 kreeg Rachel Hazes een zware inzinking, waarna besloten is om een volmacht af te geven. Dat was onder andere om betalingen te doen. Rachel zegt dat er in die periode zeker 10.000 euro verdwenen is.

Rachel heeft voor de rechtbank vijf getuigen opgeroepen om te achterhalen wat er toen met die volmacht is gebeurd. Drie personen waren bevoegd om rechtshandelingen te vervullen en betalingen te verrichten. Dankzij de aanstelling van deze drie personen konden haar zaakjes gewoon doordraaien in deze periode.

10.000 euro zoek

Royce de Vries, de advocaat van Rachel, zegt dat de volmacht misbruikt is. In de rechtbank vertelde hij dat de mensen met de volmacht zichzelf verrijkten en dat er zo 10.000 euro verdwenen is. “Er gebeurden dingen buiten haar zicht om.”

Roxeanne voor de rechter?

Via de rechtbank wil Rachel afdwingen dat ook haar eigen dochter Roxeanne komt getuigen. Moeder en dochter hebben al jaren geen contact meer. Daarom besloot Roxeanne om niet naar de rechtbank te komen. Wel schreef ze een brief die dan in de rechtbank is voorgelezen.

In de brief gaf Roxeanne aan dat ze haar moeder niet in verlegenheid wilde brengen. Ze vindt de verklaring van Rachel over fraude absurd. Roxeanne zegt dat de gevolmachtigden haar jarenlang door dik en dun gesteund hebben.

Op 9 juni hakt de rechtbank de knoop door om te bepalen of de vijf getuigen inderdaad voor de rechtbank moeten verschijnen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder