Connect with us

Nieuwste

Rachel voor de rechter: ’10.000 euro opgelicht na inzinking’

Rachel Hazes

In het najaar van 2016 kreeg Rachel Hazes een zware inzinking, waarna besloten is om een volmacht af te geven. Dat was onder andere om betalingen te doen. Rachel zegt dat er in die periode zeker 10.000 euro verdwenen is.

Rachel heeft voor de rechtbank vijf getuigen opgeroepen om te achterhalen wat er toen met die volmacht is gebeurd. Drie personen waren bevoegd om rechtshandelingen te vervullen en betalingen te verrichten. Dankzij de aanstelling van deze drie personen konden haar zaakjes gewoon doordraaien in deze periode.

10.000 euro zoek

Royce de Vries, de advocaat van Rachel, zegt dat de volmacht misbruikt is. In de rechtbank vertelde hij dat de mensen met de volmacht zichzelf verrijkten en dat er zo 10.000 euro verdwenen is. “Er gebeurden dingen buiten haar zicht om.”

Roxeanne voor de rechter?

Via de rechtbank wil Rachel afdwingen dat ook haar eigen dochter Roxeanne komt getuigen. Moeder en dochter hebben al jaren geen contact meer. Daarom besloot Roxeanne om niet naar de rechtbank te komen. Wel schreef ze een brief die dan in de rechtbank is voorgelezen.

In de brief gaf Roxeanne aan dat ze haar moeder niet in verlegenheid wilde brengen. Ze vindt de verklaring van Rachel over fraude absurd. Roxeanne zegt dat de gevolmachtigden haar jarenlang door dik en dun gesteund hebben.

Op 9 juni hakt de rechtbank de knoop door om te bepalen of de vijf getuigen inderdaad voor de rechtbank moeten verschijnen.