-

Nieuwste

Poetin bedreigt het Westen opnieuw: ‘Wapens gebruiken die niemand anders heeft’

Poetin

De Russische president Vladimir Poetin waarschuwde opnieuw dat landen die tussenbeide komen in het conflict met Oekraïne zich mogen verwachten aan snelle militaire represailles.

Poetin deed de uitspraak voor parlementsleden in Sint-Petersburg. Hij zei dat Moskou allang beslist heeft hoe het in zo’n situatie zal reageren.

Poetin zei verder dat hij niet nader bepaalde tegenaanvallen zal uitvoeren tegen iedereen die een strategische bedreiging vormt voor Rusland. Ze zullen daarbij de modernste wapens inzetten. “We hebben hier alle middelen voor, waar niemand anders zich op kan beroepen. We zullen er niet over pochen: we zullen ze gebruiken als dat nodig is. En ik wil dat iedereen dat weet.”

Satan 2

Poetin prees eerder al de ontwikkeling van nieuwe wapens, waaronder de nieuwe intercontinentale raket Sarmat of Satan 2. In de toespraak zei Poetin ook dat het Westen zijn land wil opdelen in stukken. Ook zei hij dat het Westen de schuld heeft aan het huidige conflict in Oekraïne.

Experts menen dat hij de uitspraken doet omdat hij razend is over de wapenleveringen vanuit het Westen. Het dreigement mag volgens hen niet licht genomen worden. Het is immers de zoveelste dreiging en eerdere dreigementen, zoals de inval in Oekraïne, maakte Poetin wel hard.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder