Connect with us

Nieuwste

Poetin bedreigt het Westen opnieuw: ‘Wapens gebruiken die niemand anders heeft’

Poetin

De Russische president Vladimir Poetin waarschuwde opnieuw dat landen die tussenbeide komen in het conflict met Oekraïne zich mogen verwachten aan snelle militaire represailles.

Poetin deed de uitspraak voor parlementsleden in Sint-Petersburg. Hij zei dat Moskou allang beslist heeft hoe het in zo’n situatie zal reageren.

Poetin zei verder dat hij niet nader bepaalde tegenaanvallen zal uitvoeren tegen iedereen die een strategische bedreiging vormt voor Rusland. Ze zullen daarbij de modernste wapens inzetten. “We hebben hier alle middelen voor, waar niemand anders zich op kan beroepen. We zullen er niet over pochen: we zullen ze gebruiken als dat nodig is. En ik wil dat iedereen dat weet.”

Satan 2

Poetin prees eerder al de ontwikkeling van nieuwe wapens, waaronder de nieuwe intercontinentale raket Sarmat of Satan 2. In de toespraak zei Poetin ook dat het Westen zijn land wil opdelen in stukken. Ook zei hij dat het Westen de schuld heeft aan het huidige conflict in Oekraïne.

Experts menen dat hij de uitspraken doet omdat hij razend is over de wapenleveringen vanuit het Westen. Het dreigement mag volgens hen niet licht genomen worden. Het is immers de zoveelste dreiging en eerdere dreigementen, zoals de inval in Oekraïne, maakte Poetin wel hard.