Connect with us

Nieuwste

Ongeneeslijk zieke Harry de Winter kiest voor euthanasie

Harry de Winter

Harry de Winter stelt het al bij al goed. Dat vertelde de tv-producent en presentator in de laatste aflevering van zijn programma Wintertijd. Onlangs kwam aan het licht dat hij ongeneeslijk ziek is. De Winter geeft aan dat pluk de dag zijn motto is.

Jeroen Pauw presenteerde de laatste aflevering van Wintertijd. Harry onthulde dat hij zijn leven zo lang mogelijk wil rekken, maar niet ten koste van alles. “Ik ga niet een lijdensweg in van jaren in een hospice of een ziekenhuisbed, of in mijn huiskamer met zes mantelzorgers. Dan neem ik het heft wel in eigen hand.”

De Winter zegt dat hij alles al geregeld heeft. Een tekst voor zijn grafsteen heeft hij echter nog niet. “Ik las laatst ergens: het belangrijkste zijn niet de jaartallen, maar het streepje ertussen.”

De Winter vervolgt: “Ik ben niet met de dood bezig.” Pas op het moment dat de dokters zeggen dat hij uitbehandeld is, gaat hij er bij stilstaan. “Ik kan toch niet de hele dag met die dood bezig zijn”, meent hij. Hij probeert nu zoveel mogelijk uit het leven te halen, nu hij zich nog goed voelt.