Connect with us

Nieuwste

Oekraïense president Zelensky waarschuwt: ‘Poetin stopt niet in Oekraïne’

Zelensky

Een hoge bevelhebber binnen het Russische leger suggereerde dat de Russischsprekende inwoners van Moldavië onderdrukt worden. Het Kremlin liet eerder al weten dat ze een afvallige regio in Moldavië willen bereiken. Nu waarschuwt Oekraïense president Zelensky ervoor dat Poetin niet zal stoppen in zijn land.

Het Moldavische ministerie van Buitenlandse Zaken ontbood de Russische ambassadeur om zijn diepe bezorgdheid te uiten over de uitlatingen van de commandant. Ook Kiev vermoedt dat de Russen een aanval plannen op Transnistrië, een pro-Russische regio die zich in 1990 van Moldavië afscheidde.

Vrijdagavond waarschuwde Zelensky in een videoboodschap dat de invasie in zijn land pas het begin is en dat het Kremlin nog meer landen zal innemen. “Alle naties die, zoals wij, geloven in de overwinning van het leven op de dood, moeten met ons vechten. Ze moeten ons helpen, want wij zijn de eersten. En wie weet wie de volgende zal zijn?”, zei hij.