Connect with us

Nieuwste

Nog veel meer Saharazand op komst: ‘Was auto tijdens paasweekend’

Saharastof

Opnieuw is er een grote wolk Saharazand onderweg naar Nederland. Best balen voor mensen die zopas hun auto lieten boenen na de vorige stofwolk.

Weeronline weet dat deze stofwolk wel een stuk kleiner is. Dinsdag of woensdag zal de wolk over Nederland nederdalen. Dat zal dan opnieuw voor een laagje zand op de auto’s zorgen.

De wolk zorgt niet alleen voor smerigheid. Mits het helder weer is, krijgen we ook kleurrijke zonsondergangen en zonsopgangen. “Er is kans dat de stof dinsdag in de loop van de middag al te veel bewolking veroorzaakt en dan is de zonsondergang niet of nauwelijks zichtbaar.” Dat is ook woensdag zo.

De vraag is natuurlijk wanneer het de beste dag is om je auto te wassen? Weeronline raadt aan om te wachten tot het paasweekend. Woensdag kan het immers regenen en dan neemt de regen Saharastof mee uit de lucht.