Connect with us

Nieuwste

Nieuwe schokkende onthullingen over The Voice: ‘Productie jarenlang op de hoogte’

the voice

Advocaat Sebas Diekstra, die vier slachtoffers van The Voice bijstaat, kwam in Jinek met nieuwe schokkende onthullingen. De producent van de talentenjacht, ITV Studios, was jarenlang op de hoogte van de wanpraktijken achter de schermen.

Rick Brug, die nu deel uitmaakt van het management van ITV, werkte eerder bij Talpa. John de Mol bracht hem in 2019 op de hoogte van een klacht over seksueel wangedrag.

Doofpot

De producent zou in een persbericht over The Voice gelogen hebben. In dat bericht werd beweerd dat ITV niets wist van de wantoestanden. “Het persbericht dat RTL en ITV van niets wisten, klopt niet. Bij mijn cliënten gingen door dat bericht alle alarmbellen op rood.”

De advocaat verwijst naar het interview met John de Mol in Boos. Daar vertelde De Mol over een kandidate die bij een creative producer melding deed over seksueel wangedrag van Jeroen Rietbergen. Die persoon had een gesprek met de deelneemster en haar moeder en meldde het voorval daarna bij Rick Brug.

Daarna is de melding volgens Diekstra begraven. “Dat is intern afgehecht. Jeroen Rietbergen heeft een waarschuwing gekregen, maar wat saillant aan die situatie is: Rick Brug heeft de situatie helemaal scherp gehad.”