Connect with us

Nieuwste

Net binnen: Twitter bant Geert Wilders na tweet over moslims

Geert Wilders

Twitter heeft het account van PVV-leider Geert Wilders geschorst. Dat bevestigt hijzelf aan verschillende media.

Wilders legt uit dat Twitter zijn account tijdelijk beperkte als gevolg van enkele tweets. Meer in het bijzonder gaat het over een tweet gericht aan de Pakistaanse premier Shehbaz Sharif. De PVV-leider heeft het over de talrijke bedreigingen die hij krijgt vanwege moslims in Pakistan.

De politicus geeft aan dat hij binnen twaalf uur terug volledige toegang krijgt, op voorwaarde dat hij enkele tweets verwijdert. Hij ging in beroep omdat Twitter eerst oordeelde dat er geen schending was van de beleidsregels. Later kwamen ze daar op terug. De account blijft dus geschorst tot er een nieuwe beslissing is.

De laatste tweet van Wilders dateert alweer van 20 april. Het is niet duidelijk wanneer de beslissing zal vallen.