Connect with us

Nieuwste

Net binnen: Poetin test nieuwe intercontinentale raket Satan 2

Satan 2 raket

Rusland testte met succes een nieuwe intercontinentale raket. Dat beweert het Russische ministerie van Defensie. Volgens de Amerikanen kan Satan 2 tien of meer kernkoppen dragen. Vladimir Poetin pocht alvast dat het wapen nergens ter wereld zijn gelijke kent.

De raket moet volgens Poetin iedereen die Rusland bedreigt stof tot nadenken geven. “Ze is tactisch en technisch de beste en is in staat om alle moderne raketafweersystemen te overwinnen”, zei hij volgens staatspersbureau Interfax. “Dit werkelijk unieke wapen zal het strijdpotentieel van ons leger versterken en de veiligheid van Rusland tegen buitenlandse bedreigingen op een betrouwbare manier verzekeren.”

Poetin kreeg uitleg over de Satan 2 van de legerleiding. Beelden daarvan zijn getoond op de staatstelevisie.

De raket kwam neer op een oefenterrein op schiereiland Kamtsjatka, in het oosten van Rusland. Het Russische ministerie van Defensie bevestigt het nieuws.