-

Nieuwste

Net binnen: Kabinet kondigt nieuwe coronaregels aan

Ernst Kuipers

Vanaf woensdag moeten mensen die contact hebben gehad met iemand die besmet is met corona niet langer in quarantaine. Op drukke plekken moet ook geen mondkapje meer gedragen worden. Dat besloot het kabinet dinsdagmiddag na advies van het RIVM.

Personen die naar Nederland reizen hebben ook geen gezondheidsverklaring meer nodig. Reizigers moeten meteen na aankomst en op de vijfde dag erna ook geen zelftest meer doen.

Vanaf woensdag gaan de versoepelingen in. Op vliegvelden na de controle bij de douane en op vliegtuigen zelf blijft de mondkapjesplicht wel gelden. Het kabinet heeft zich daar te houden aan internationale afspraken.

In dit soort gevallen heeft quarantaine volgens het RIVM weinig zin. De maatregelen heeft bovendien grote maatschappelijke gevolgen. Het kabinet gaat mee in die redenering.

Basismaatregelen blijven

Het kabinet meldt wel dat de basismaatregelen blijven. Het gaat dan om regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven bij klachten en goed ventileren.

Wel geldt nog het dringend advies om je te laten vaccineren en een herhaalprik te halen. Bij een positieve zelftest blijft het advies gelden om zich dan minstens vijf dagen vrijwillig te isoleren.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder