-

Nieuwste

Net binnen: Elon Musk koopt Twitter voor astronomisch bedrag

Elon Musk

Wat als een mop leek te beginnen, is nu dan toch officieel. De oprichter van Tesla en de rijkste man ter wereld Elon Musk neemt Twitter over. Musk telde 44 miljard of omgerekend 41 miljoen euro neer. Eenmaal de transactie is afgerond, verdwijnt het bedrijf van de beurs.

Ambities

Elon Musk betaalt 54,20 dollar per aandeel. Het gebruik van het getal 420 is niet zonder reden. Het verwijst naar een meme over wietconsumptie. De Tesla-topman heeft de ambitie om Twitter beter dan ooit te maken. “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met bedrijf en de gemeenschap van gebruikers. Ik ben trots op onze teams en ben geïnspireerd door het werk dat nooit belangrijker was.”

Welke veranderingen komen er?

Musk wil van Twitter echt een platform voor de vrijheid van meningsuiting maken. Hij pleitte al voor een knop om tweets na het versturen nog te bewerken, de optie om langere tweets te maken en het openstellen van het algoritme om tweets te rangschikken.

Verder wil hij ook minder moderatie op het platform. Dat zou wel eens kunnen botsen met de strenge regels van de Digital Services Act, waaromtrent EU-onderhandelaars laatst nog een akkoord bereikten.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder