Connect with us

Nieuwste

Net binnen: Elon Musk koopt Twitter voor astronomisch bedrag

Elon Musk

Wat als een mop leek te beginnen, is nu dan toch officieel. De oprichter van Tesla en de rijkste man ter wereld Elon Musk neemt Twitter over. Musk telde 44 miljard of omgerekend 41 miljoen euro neer. Eenmaal de transactie is afgerond, verdwijnt het bedrijf van de beurs.

Ambities

Elon Musk betaalt 54,20 dollar per aandeel. Het gebruik van het getal 420 is niet zonder reden. Het verwijst naar een meme over wietconsumptie. De Tesla-topman heeft de ambitie om Twitter beter dan ooit te maken. “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met bedrijf en de gemeenschap van gebruikers. Ik ben trots op onze teams en ben geïnspireerd door het werk dat nooit belangrijker was.”

Welke veranderingen komen er?

Musk wil van Twitter echt een platform voor de vrijheid van meningsuiting maken. Hij pleitte al voor een knop om tweets na het versturen nog te bewerken, de optie om langere tweets te maken en het openstellen van het algoritme om tweets te rangschikken.

Verder wil hij ook minder moderatie op het platform. Dat zou wel eens kunnen botsen met de strenge regels van de Digital Services Act, waaromtrent EU-onderhandelaars laatst nog een akkoord bereikten.