-

Nieuwste

Kabinet gaat gemeenten dwingen om asielzoekers op te vangen

ter apel

Nog voor de zomer wil het kabinet met een wetsvoorstel komen om gemeenten te dwingen om asielopvang te voorzien. Dat zou betekenen dat er dwang komt om asielzoekers op te vangen in bepaalde gemeenten.

Op veel plekken in Nederland zitten de asielcentra bomvol. Dat heeft vooral te maken met statushouders die als gevolg van het woningtekort niet uitstromen. De druk op aanmeldcentrum Ter Apel is al enkele maanden onhoudbaar.

Daarom vroegen de voorzitters van de veiligheidsregio’s enkele weken terug al om gemeenten te kunnen dwingen om asielzoekers op te vangen. Daarvoor is nog geen wettelijke basis. Momenteel gebeurt dit op vrijwillige basis.

Staatssecretaris Eric van der Burg van Asiel verklaart: “Het kabinet was het er unaniem over eens dat je wat moet doen als voorzitters van de veiligheidsregio’s erom vragen, commissarissen van de koning erom vragen en we zien dat we plekken tekortkomen en Ter Apel overloopt.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder