Connect with us

Nieuwste

Grote zorgen na nieuwe video Poetin: ‘Psychose’

Poetin

Nieuwe beelden van de Russische president Vladimir Poetin leiden tot speculaties over de mentale gezondheid van de leider. Vooral de lichaamshouding van Poetin tijdens een gesprek met defensieminister Sjojgoe is stof tot nadenken. Hoofdredacteur van het Oekraïense Mezha, Taras Voznyak, legt uit: “Zijn lichaam ligt slap in een stoel alsof hij zijn rug niet recht kan houden.”

Er gaan al langer geruchten over de mentale en fysieke toestand van Poetin. De laatste beelden tonen een zichtbaar nerveuze president die zich krampachtig aan de tafel vasthoudt. Een Britse psychotherapeut duidt de beelden in de krant Express. Noel McDermott vermoedt dat Poetin last heeft van stemmetjes in zijn hoofd en in een psychotische staat verkeert.

Isolatie

McDermott zoekt de oorzaak in de verhalen rond de zelfisolatie van Poetin als gevolg van de coronacrisis. Dit bracht onomkeerbare schade teweeg en speelde een rol in zijn beslissing om Oekraïne aan te vallen.

De krant schrijft dat Poetin paranoïde gedrag vertoont. “Inclusief het ontwijken van persoonlijke ontmoetingen, of juist het ontmoeten van personen aan de andere kant van een absurd lange tafel, het gebruik maken van een dubbelganger en je veiligheidsmedewerkers je eten laten voorproeven.”

De psychotherapeut ziet maar twee opties: of hij is extreem paranoïde en bang, of hij heeft een persoonlijkheidsstoornis. De arts stelt dat psychotische gedachten vaker voorkomen bij zelfisolatie.