-

Nieuwste

Grote zorgen na nieuwe video Poetin: ‘Psychose’

Poetin

Nieuwe beelden van de Russische president Vladimir Poetin leiden tot speculaties over de mentale gezondheid van de leider. Vooral de lichaamshouding van Poetin tijdens een gesprek met defensieminister Sjojgoe is stof tot nadenken. Hoofdredacteur van het Oekraïense Mezha, Taras Voznyak, legt uit: “Zijn lichaam ligt slap in een stoel alsof hij zijn rug niet recht kan houden.”

Er gaan al langer geruchten over de mentale en fysieke toestand van Poetin. De laatste beelden tonen een zichtbaar nerveuze president die zich krampachtig aan de tafel vasthoudt. Een Britse psychotherapeut duidt de beelden in de krant Express. Noel McDermott vermoedt dat Poetin last heeft van stemmetjes in zijn hoofd en in een psychotische staat verkeert.

Isolatie

McDermott zoekt de oorzaak in de verhalen rond de zelfisolatie van Poetin als gevolg van de coronacrisis. Dit bracht onomkeerbare schade teweeg en speelde een rol in zijn beslissing om Oekraïne aan te vallen.

De krant schrijft dat Poetin paranoïde gedrag vertoont. “Inclusief het ontwijken van persoonlijke ontmoetingen, of juist het ontmoeten van personen aan de andere kant van een absurd lange tafel, het gebruik maken van een dubbelganger en je veiligheidsmedewerkers je eten laten voorproeven.”

De psychotherapeut ziet maar twee opties: of hij is extreem paranoïde en bang, of hij heeft een persoonlijkheidsstoornis. De arts stelt dat psychotische gedachten vaker voorkomen bij zelfisolatie.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder