-

Nieuwste

Experts vrezen: ‘Op deze datum in mei verklaart Poetin oorlog aan het Westen’

Poetin

In de oorlogsplannen van Vladimir Poetin speelt er een bepaalde datum een cruciale rol. Op 9 mei viert Rusland de overwinning op nazi-Duitsland. Die dag vindt in Moskou een grote militaire parade plaats. Poetin had die dag graag de overwinning op Oekraïne willen aankondigen. Nu dat weinig waarschijnlijk is, vrezen experts dat de Russische president het over een andere boeg zal gooien.

Na de aanstelling van Aleksander Dvornikov als nieuwe bevelhebber, raakte eveneens bekend dat Poetin 9 mei ziet als streefdatum.

Uit een interne NAVO-briefing bleek: “De Russische militaire leiding staat onder enorme politieke druk om eindelijk een militaire doorbraak in Oekraïne te bereiken, die kan worden gepresenteerd als een overwinning op de parade van 9 mei.”

Algehele mobilisatie

Experts van de Amerikaanse denktank CEPA (Centre for European Political Analysis) denken dat Poetin op 9 mei een algehele mobilisatie aankondigt. “Het Russische leger gelooft dat het een vergissing was om de oorspronkelijke doelen van de oorlog te beperken. De legerleiding beweert namelijk dat Rusland inmiddels niet alleen Oekraïne bekampt, maar de hele NAVO”, leest het verslag.

Omdat de NAVO alsmaar zwaardere wapens levert, wil het Russische leger de mogelijkheden hebben voor een totale oorlog. En daar maakt een algehele mobilisatie onlosmakelijk deel van uit.

Keerpunt

Ook Britse experts zijn dezelfde mening toegedaan. In de meest recente studie klinkt het dat 9 mei de dag zou kunnen zijn waarop de Russen niet meer spreken van een speciale militaire operatie, maar van oorlog.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder