Connect with us

Nieuwste

Ergste nachtmerrie Louis van Gaal wordt werkelijkheid

Louis van Gaal

Zelfs voor de mensen die intensief met hem samenwerken, kwam het nieuws over de prostaatkanker van Louis van Gaal als een complete verrassing. Hij vertelde zijn spelersgroep niets en ging in het grootste geheim ’s avonds behandelingen volgen. Een week voor de lancering van zijn documentaire, besloot hij het nieuws toch met de wereld te delen.

Louis vertelt bij Humberto: “Aan prostaatkanker ga je niet dood, althans, in negentig procent van de gevallen niet. Het zijn meestal andere onderliggende ziektes waaraan je doodgaat. Maar ik had een vrij agressieve vorm, ik ben 25 keer bestraald. Dan heb je wel een hoop management te doen, om dan door het leven te gaan.”

Eind 2020 kreeg de bondscoach de diagnose. Goed nieuws is dat de behandeling curatief is. De behandeling focust dus op herstel en niet op vertraging van de ziekte. Toen hij de vraag om bondscoach te worden aanvaardde, zat hij middenin de behandelingen. Dat leidde tot zware gesprekken met zijn echtgenote Truus. Zij vond het geen goed idee om weer aan de slag te gaan in het voetbal. Ook niet toen hij nog gezond was.