Connect with us

Nieuwste

Deze gemeente voert als enige terug mondkapjesplicht in: boetes tot 350 euro

molenbeek

In het Belgische Molenbeek is de mondkapjesplicht opnieuw ingevoerd. Daar moet je dus weer een mondmasker dragen in openbare gebouwen, op markten en in drukke straten. De verplichting geldt tot 30 april. Het niet dragen van een mondmasker kan een boete tot 350 euro opleveren.

In de Brusselse gemeente kampen ze niet noodzakelijk met de hoogste besmettingen, maar sinds begin april is er wel een sterke stijging. Daarbij komt nog dat slechts 49 procent van de bevolking er gevaccineerd is, wat een lage vaccinatiegraad is.

Viroloog Marc van Ranst duidt de beslissing. “Lokale besturen hebben het recht om die beslissing te nemen voor hun gemeente of stad. Het is niet simpel om dit opnieuw in te voeren en burgers hier alert op te maken. Dat ze dit doen, geeft ook wel een sterk signaal. Ik snap de beslissing van het bestuur.”

De viroloog wijt de maatregel vooral aan een combinatie van een sterke stijging van het aantal besmettingen en de lage vaccinatiegraad. Hij verwacht niet dat andere gemeentes zullen volgen.