Connect with us

Nieuwste

Crossmotoren rijden lammetjes dood in Urk

lammetjes

De dierenambulance deed maandag een heftige ontdekking op de Zuidermeerdijk in Urk. Daar zijn een dood lammetje en twee gewonde lammetjes gevonden. Wellicht zijn de diertjes aangereden door een crossmotor.

In de middag kreeg de dierenambulance een melding en twee foto’s van de lammetjes. De medewerkers schoten meteen in actie. Op de dijk vonden ze de dieren in een verschrikkelijke toestand.

Dierenambulance Noordoostpolder schrijft op Facebook: “Schandalig.” Wellicht zijn de dieren in de nacht van zondag op maandag aangereden. Een lammetje overleefde het niet. De andere twee zijn er erg aan toe.

Crossmotoren

Getuigen melden dat de lammetjes waarschijnlijk zijn aangereden door crossmotoren. De weg wordt vaker gebruikt voor races. Dierenambulance Noordoostpolder vindt: “Het gaat hier om dierenmishandeling. Wij zijn naar de politie gestapt.”

Nieuwste

Joelende groep Eritreeërs omsingelt meisje en randt haar aan

In november 2020 was een toen 20-jarige vrouw bij het station van Hoorn aan het wachten toen er plots een man naast haar kwam zitten. Daarop kwamen er nog eens vier jongemannen bij. Het OM zegt dat deze groep de vrouw aanrandde. De officier van justitie verklaart: “De angst van velen als het ’s avonds donker is.”

Het OM eiste tegen drie volwassen mannen werkstraffen en voorwaardelijke gevangenisstraffen van een maand. De zaak tegen een verdachte die toen minderjarig was, werd gehouden achter gesloten deuren.

Een vijfde verdachte is nog altijd spoorloos. De verdachten zijn allemaal afkomstig uit Eritrea. De officier vroeg zich af of de mannen wel beseffen dat ze hebben aangericht.

Verblijfstatus

De advocaten hielden op de zitting aan dat een veroordeling een zware impact kan hebben op hun verblijfstatus. De aanvraag tot naturalisatie van een van de verdachten is inmiddels afgewezen. Hashe T. werd eerder veroordeeld omdat hij tijdens zijn arrestatie een agent in zijn been beet.

De advocaat van T. betoogde: “Hij kan het Nederlanderschap voorlopig dan ook niet aanvragen. Achteraf realiseert hij zich dat de vrouw zich onprettig heeft gevoeld. Het was een versierpoging van een groep jongeren die haar mee uit vroeg. En dat is totaal verkeerd begrepen en daarvoor zijn ter plaatse excuses gemaakt. Er is geen sprake geweest van seksuele handelingen.”

Verschrikkelijke ervaring

Voor de jongedame was het een traumatische ervaring. De mannen keken op haar telefoon wat ze aan het doen was. Een van de mannen vroeg haar: “Heb je een vriendje?” Omdat de mannen haar hadden omsingeld, kon ze geen kant op. Ze zwaaiden met geld en zeiden: “Kijk, ik heb 100 euro.” Daarop werd ze lachend en joelend in het nauw gedreven.

Haar advocaat legt uit dat de groepsaanranding diepe sporen heeft achtergelaten bij het slachtoffer. Ze heeft last van slaapverlamming, als rechtstreeks gevolg van het opgelopen trauma. “Ze kan dan ’s nachts opeens niet meer bewegen en heeft dan herbelevingen.” De verdachten verdedigen zich door te zeggen dat het gewoon een mislukte versierpoging was. Op 16 februari spreekt de rechtbank een vonnis uit.

Lees verder

Nieuwste

PSV-perschef Thijs Slegers deelt heftig nieuws: ‘Ongeneeslijk ziek’

Thijs Slegers (46), perschef van PSV, deelde ontzettend verdrietig nieuws. Hij is namelijk ongeneeslijk ziek. “De medici kunnen niets meer voor me doen.”

In 2020 werd hij getroffen door acute leukemie. Daarna leek het echter weer beter te gaan met hem. Op dat moment moest hij zijn werkzaamheden voor PSV wel stoppen. Nu blijkt dat hij niet meer te genezen is. “De afstotingsziekte die me al maanden dwars zit, is geen halt toe te roepen. Na een eerder geslaagde stamceltransplantatie zullen de naweeën me uiteindelijk fataal worden. De medici kunnen niets meer voor me doen.”

Noodlot accepteren

Slegers vervolgt: “Ons rest niets anders dan het noodlot te accepteren en er mee te dealen. Mijn gezin en ik danken jullie allemaal voor de steun die we mochten ontvangen in de voorbije jaren. Dat heeft ons ontzettend goed gedaan. Hoe lang nog? Onder welke omstandigheden? Dat weten we nu niet en blijft ongewis.”

Stamceldonor

Toch heeft Slegers ondanks deze tegenslag zijn gevoel voor humor niet verloren. “Tips voor goeie series enz zijn welkom. Moet de tijd toch door zien te komen.”

Verder roept hij op om stamceldonor te worden. “Als jullie ons echt blij willen maken: schrijf je via Matchis als stamceldonor. Ik ben niet meer te helpen, maar anderen wel.”

Lees verder

Nieuwste

Hulpverlener met zware kater vermoordt luidruchtige patiënten

Een hulpverlener (26), die zich voordeed als verpleger, bekende twee oudere patiënten te hebben vermoord in het Duitse Rechts der Isar-ziekenhuis in München. Hij wilde dat de slachtoffers hun mond hielden, zodat hij zijn kater kon uitslapen.

De verdachte Mario G. zit sinds november 2020 vast op verdenking van poging moord op zes patiënten en de moord op twee patiënten. Omdat hij een zware kater had diende hij een overdosis kalmeringsmiddelen toe aan enkele patiënten. De man vond dat ze te veel lawaai maakten. Twee bejaarden van 80 en 89 overleefden de overdosis niet.

Als hij schuldig wordt bevonden, riskeert Mario levenslang. Volgens het OM gaf hij in het geheim kalmeringsmiddelen aan de patiënten die net uit operatie waren gekomen. Hijzelf verklaarde een enorme kater te hebben. Mario G. zei: “Ik heb een grote fout gemaakt. Ik was dronken geweest en had maar één optie: ze verdoven. Het spijt me heel erg, het was niet de bedoeling ze te vermoorden.”

Alcoholprobleem

Tijdens het onderzoek bleek dat Mario G. een zwaar alcoholprobleem heeft. Naar eigen zeggen dronk hij in de periode van vier maanden dat hij voor het ziekenhuis werkte ontzettend veel. Op vrije dagen dronk hij 20 tot 25 biertjes en drie flessen wodka. De verdachte ging ook regelmatig op café, waar hij dan maar liefst dertig shotjes Jägermeister soldaat maakte.

Lees verder
Advertisement

Trending