-

Nieuwste

CIA-baas waarschuwt: ‘Wanhopige Poetin kan naar kernwapens grijpen’

kernwapens

Na de militaire tegenslagen is het mogelijk dat de Russische president Vladimir Poetin daadwerkelijk naar nucleaire wapens grijpt. Dat zei CIA-baas William Burns donderdag tijdens een toespraak voor een universiteit in Atlanta.

Een nucleaire dreiging moet volgens hem niet lichtvaardig opgevat worden gezien de potentiële wanhoop van Poetin. De CIA-baas waarschuwt dat Poetin zijn toevlucht kan nemen tot tactische kernwapens. Deze kernwapens zijn minder krachtig dan bijvoorbeeld de atoombom op Hiroshima.

Burns, tevens voormalig ambassadeur in Rusland, is naar eigen zeggen heel bezorgd. Ook president Biden zou zich volgens hem ernstig zorgen maken over een Derde Wereldoorlog en een nucleaire escalatie.

Enkele dagen na de invasie in Oekraïne bracht Poetin de kernwapens van Rusland al in opperste staat van paraatheid. Vorige maand zei Rusland nog dat ze alleen kernwapens inzetten als het voortbestaan van hun land in gevaar is.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder