Connect with us

Nieuwste

Boze Russische rijkeluisvrouwen knippen Chanel handtassen in tweeën

Russische influencer

Modehuis Chanel verkoopt niet langer producten aan Russen, zelfs niet als ze die kopen buiten Rusland. Talrijke Russische influencers zijn niet te spreken over de maatregel. Uit protest knippen ze peperdure handtassen in tweeën.

Verschillende Russische dames deelden de actie op Instagram. Russisch model Victoria Bonya zegt in een video ‘tot ziens’ en geeft aan dat Chanel zijn klanten niet meer respecteert. Boos kijkt ze in de camera, terwijl ze met een schaar zwaait. Daarna knipt ze de handtas in twee stukken. “Nog nooit een merk zo respectloos hun klanten zien behandelen.”

Boycot

Net zoals vele andere bedrijven sloot Chanel al hun winkels in Rusland. Maar het bedrijf besloot ook om niet meer aan Russen in het buitenland te verkopen. “De nieuwste beperkingen, opgelegd door de Europese Unie, verbieden de verkoop, direct of indirect, van luxeproducten aan alle personen of bedrijven in de Russische Federatie, of voor gebruik in de Russische Federatie”, leest het persbericht.

En de rijke Russen worden daar niet vrolijk van. Influencer Liza Litvin beklaagt zich erover dat ze geweigerd werd in een Chanel-winkel in Dubai. “Ze vroegen om mijn ID en ik gaf mijn Russische telefoonnummer. Vervolgens zei de manager dat ze vanaf vandaag alleen aan Russen verkopen als ze een overeenkomst ondertekenen, waarin staat dat ze hun artikelen niet in Rusland dragen.”

Ook televisiepresentatrice Marina Ermoshkina zette een tuinschaar in een handtas van Chanel. “Ik ben tegen Russophobia, ik ben tegen een merk dat Russophobia ondersteunt.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marina Ermoshkina (@amazing_marina)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VICTORIA BONYA (@victoriabonya)