-

Nieuwste

Biden beschuldigt Poetin officieel van genocide in Oekraïne

Biden

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Russische troepen officieel beschuldigd van genocide in Oekraïne. Hij nam de term voor het eerst in de mond tijdens een tussenkomst over de hoge inflatie.

Tijdens een bezoek aan de staat Iowa dinsdag stelde Biden: “Het budget van jullie gezin, jullie mogelijkheid om te tanken, niets van dit alles zou mogen afhangen van het feit dat een dictator de oorlog verklaart en een genocide pleegt aan de andere kant van de wereld.”

Achteraf verdedigde hij nog eens het gebruik van die term. “Ja, ik heb het genocide genoemd”, vertelde hij aan de verzamelde journalisten.

Uitroeiing

Biden vervolgt: “Het is duidelijker en duidelijker geworden dat Poetin zelfs maar het idee van Oekraïens te kunnen zijn gewoon probeert uit te roeien. Het bewijs stapelt zich op. Het is anders dan vorige week. Er komt meer bewijs naar buiten over de vreselijke dingen die de Russen hebben gedaan in Oekraïne. En we gaan alleen maar meer en meer te weten komen over de verwoesting. We zullen de juristen internationaal laten beslissen of het in aanmerking komt, maar mij lijkt het zeker zo.”

Zelensky dankbaar

Ondertussen reageerde ook de Oekraïense president Zelensky op de speech van Biden. Hij bedankte hem voor het gebruik van de term genocide.

“Ware woorden van een ware leider. De dingen bij naam noemen is essentieel om te strijden tegen het kwaad. We zijn dankbaar voor de bijstand van de VS tot nu toe, en we hebben meer zware wapens nodig om verdere Russische wreedheden te voorkomen”, tweette Zelensky.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder