Connect with us

Nieuwste

Wereldberoemde Instagram kat ontsnapt aan Russische raketaanvallen

Stepan

De Oekraïense kat Sepan heeft meer dan een miljoen volgers op Instagram en is daarmee wereldberoemd. Op het profiel LoveYouSepan kunnen de fans zijn avonturen volgen. Maar sinds de oorlog was het al een tijdje stil rond de kat en baasje Anna. Woensdag verscheen er een verlossende post. Daaruit blijkt dat Anne en Stepan een raketaanval in Charkiv overleefden en op de vlucht zijn.

Het bericht leest: “Op 24 februari, vroeg in de ochtend, lagen we thuis te slapen. Rond 5 uur ‘s morgens hoorden we een explosie, en ik begreep niet eens wat het was. Na een tijdje, na ongeveer een halfuur, waren er meer ontploffingen, de ramen trilden. Ik sprong op en begreep dat er iets vreselijks aan de hand was. Een aanval op Charkiv (vooral in de regio waar wij wonen). We realiseerden ons dat de oorlog tot bij ons huis was gekomen.”

Schuilkelder

Baasje Anna vertelt dat de huizen van haar buren compleet vernield zijn. Ook haar eigen huis is een week later zwaar beschadigd door Russische bommen. Het duo moest twee dagen in een schuilkelder verblijven. Toch slaagden ze erin om de stad te ontvluchten.

Frankrijk

Anne vertelt dan wat meer over hun vluchtroute. “Vrijwilligers in Charkiv brachten ons naar het station. Daar namen we de trein naar Lviv (we kwamen 20 uur later aan). Daarna reisden we tot aan de grens met Polen. (…) Er waren duizenden mensen. Na negen uur staken we de grens over. Toen we in Polen arriveerden, kregen we hulp van The World Influencers and Bloggers Association uit Monaco. Zij hebben ons geholpen om naar Frankrijk te gaan.”

Daar zullen Anne en Petan verblijven tot de oorlog voorbij is en ze weer veilig naar huis kunnen. “We zijn oké nu, maar we zijn erg bezorgd om onze familieleden in Oekraïne en zullen alles doen wat we kunnen om ons land te helpen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Степан (@loveyoustepan)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Степан (@loveyoustepan)