-

Nieuwste

Rogier Smit met grote spoed opgenomen in het ziekenhuis

Rogier Smit

Rogier Smit zit in de hoek waar de klappen vallen. Na een ongelukkig geval is hij gisteren met loeiende sirenes afgevoerd naar het ziekenhuis. “Ik verga van de pijn”, liet hij weten.

Rogier wilde op bezoek gaan bij vrienden in Lekkerkerk. Alvorens naar zijn huis in Leeuwaarden te reizen wilde hij zijn twee labradors nog even uitlaten.

Tijdens het wandelen met Muffin en Brownie struikelde hij over een stoeprand. Hij viel op de grond en kermde van de pijn. Mensen zagen de val en belden de hulpdiensten. Rogier wist meteen dat hij iets gebroken had. “Het is of mijn knieschijf of mijn bovenbeen. Verschrikkelijk. Dat hoor ik straks wel in het ziekenhuis.”

In het ziekenhuis bleek inderdaad dat Rogier zijn knie had gebroken. Dat wordt dus even uitrusten. Gelukkig houden zijn trouwe honden hem gezelschap.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder