Connect with us

Nieuwste

Oekraïense vredesonderhandelaars en Abramovitsj vergiftigd door Russen

Abramovitsj

De Russische miljardair Roman Abramovitsj is mogelijk het slachtoffer van vergiftiging. Dat meldt The Wall Street Journal.

Zeker twee hoge leden van de Oekraïense delegatie en Abramovitsj vertoonden na de gesprekken met Russische onderhandelaars symptomen van vergiftiging. De betrokkenen gaven de schuld aan haviken van het Kremlin. Zij wilden de onderhandelingen dwarsbomen.

Na de ontmoeting in Kiev begin deze maand hadden de betrokkenen rode ogen, onophoudelijke tranen en vervelden hun handen en gezichten. Experts die de symptomen onderzochten vermoeden dat deze veroorzaakt waren door een chemische stof. De drie betrokkenen zijn inmiddels beter en niet in levensgevaar.

Het Kremlin weigert te reageren op de beschuldigingen. De Oekraïense president Zelensky, die Abramovitsj eveneens ontmoette, is niet getroffen.