Connect with us

Nieuwste

Martien Meiland geschokt door Khalid Kasem die alcohol weigert

Martien Meiland

Martien Meiland kon zijn oren niet geloven toen Khalid Kasem tijdens de talkshow Khalid & Sophie een glas champagne weigerde.

In de talkshow waren de genomineerden van de NS Publieksprijs te gast. Iedereen kreeg een glas champagne. De presentator zei: “Nou, Martien, een fles bij jou voor de neus. Daar hoef je niet lang over na te denken. Die gaat natuurlijk open en het is ingeschonken voor al die genomineerden.”

Geen alcohol voor Khalid

Alleen Khalid had geen champagne. Martien snapte er niets van: “En wat drink jij dan? Drink jij niet?”

De gastheer antwoordde: “Ik drink iets anders, haha. Ik drink iets anders, zonder alcohol. Proost!” De presentator is alcoholonthouder vanwege zijn islamitische geloof. Martien dreigt dan weer in het ander extreem te vervallen.

Khalid legt uit

Khalid legde eerder al uit dat het geloof een vooraanstaande plaats inneemt in zijn leven. Bij AD vertelde hij: “Een heel grote. De islam geeft mij waanzinnig veel kracht en biedt me een richtsnoer hoe ik me in het dagelijks leven zou moeten gedragen. ‘Zou moeten’, want ik ben een mens en alle mensen maken fouten.”

Het doet hem pijn dat zijn geloof onder vuur ligt. “Omdat het geen recht doet aan wat de islam aan de Nederlandse samenleving kan bijdragen. De islam hecht, net als het joden- en christendom, grote waarde aan concepten als naastenliefde.”

Lees verder

Nieuwste

BREAKING: Prinses Beatrix positief getest op coronavirus

Beatrix

Prinses Beatrix is positief getest op het coronavirus nadat ze last had van een milde verkoudheid. Ze ging meteen in quarantaine.

De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat de prinses zich strikt houdt aan alle basisregels die gelden voor mensen die positief testten op het virus.

Personen die recent in contact kwamen met de prinses zijn op de hoogte gebracht. Ook zij zullen zich laten testen en in quarantaine gaan.

Later meer…

Lees verder

Nieuwste

Anti-Zwarte Piet-demonstranten in Volendam aangevallen met eieren en oliebollen

Volendam

Vanmiddag is in Volendam een groep anti-Zwarte Piet-betogers aangevallen. De actievoerders hadden zich verzameld bij het Havenhof toen ze door een grote groep belaagd zijn.

De voorstanders van Zwarte Piet begonnen hen te bekogelen met eieren en oliebollen van een nabijgelegen kraam. Ook zijn er klappen gevallen. De betoging was niet op voorhand aangekondigd.

Het ging om demonstranten van Kick Out Zwarte Piet. Ze scandeerden onder andere ‘Volendam, schaam je dood!”

Toen de bekogeling begon, trokken de betogers zich terug naar een bus. De tegendemonstranten omsingelden de bus en dan volgden er nog meer eieren en oliebollen. Er is ook vuurwerk afgestoken.

De politie was slechts beperkt aanwezig en kon aanvankelijk niet veel doen. De bus met demonstranten kon uiteindelijk gewoon vertrekken. Een politiewoordvoerder had het over een ‘grimmige’ sfeer.

Lees verder

Nieuwste

Meisje (13) geëlektrocuteerd in bad door telefoon aan lader

kabel van lader

In de Franse stad Mâcon is een 13-jarig meisje in bad geëlektrocuteerd nadat haar mobiele telefoon in bad was gevallen. Op dat moment lag de telefoon aan de lader.

In eerste instantie lukte het nog om het kind te reanimeren. Dat melden de Franse media. Na enkele dagen in coma in het ziekenhuis in Lyon, is ze toch bezweken aan haar verwondingen.

De moeder van het meisje heeft in een lokale krant een dringende waarschuwing. “Laat dit een waarschuwing zijn voor alle jongeren die altijd hun mobieltje vasthebben: geen telefoon in bad!”

Lees verder

Trending