Connect with us

Nieuwste

Nederlander die wilde vechten in Oekraïne nu al terug

Harry

Harry uit Spakenburg, vorige week nog te gast bij HLF8 van Johnny de Mol, kondigde aan dat hij in Oekraïne zou gaan vechten. Zijn verblijf daar was van korte duur, want hij is nu al terug. “Het was een zooitje.”

Harry zei dat hij het zijn plicht vond om mee te strijden voor de vrijheid van de bevolking in Oekraïne. Zijn vrouw zat boos achter hem in de talkshowstudio.

In eerste instantie mocht hij de grens niet over. “Omdat ik geen contacten had.” Later lukte hem dat wel met een smoes. “Dus toen kwam ik wel de grens over. Ik in één streep door naar Lviv en vanuit Lviv meteen door naar Kiev, alleen daar ben ik nooit aangekomen dus. Nee…”

Slechte navigatie

Hoezo dan? De navigatie werkte blijkbaar niet goed. “Ik reed op mijn navigatie en ze hebben heel veel wegen afgezet en overal blokkades. Ik nam met de navigatie waarschijnlijk een verkeerde afslag en ik stond voor een kapotgeschoten brug.”

“Ik dacht: mooi, dat zie je niet elke dag, ik maak een foto en een filmpje. En ik draai om, ik wil terug, en ik zie een soort van basis. Ik wilde terugrijden en er waren in één keer allemaal soldaten. Oekraïense soldaten. Ik dacht: nou, het zal wel, want die zag ik de hele weg al.”

Toen liep het fout. “Nou, daar kreeg ik de kans niet voor. Ik werd uit de auto gesleurd op de grond. Ik had ook allemaal shit in de auto. Ik had een kruisboog mee om te jagen. Ik denk: als ik niets te eten heb, dan kan ik een kip schieten, want die lopen daar genoeg. Ik had een legeroutfit en legerkisten mee.”

Spion

“Zij zeiden dat ik Russische legerschoenen had. Zij zeiden: ‘You are a Russian spion!’ Ik zeg: ‘Nee, ik kom van Holland, ik kom van Holland! Ik kom helpen!’ Maar ja, het mocht niet baten. Ik ging bóem op het asfalt, handen op de rug, ingetapet, zak over m’n hoofd, helemaal ingetapet.”

Gelukkig lieten ze hem snel weer vrij. Waarom dan niet gewoon bij de grens helpen? “Nee, daar was het zo’n zooitje. Daar stonden alleen maar criminelen aan de kant met leren jasjes en rare ronselaartjes. Het leken net dealers in Amsterdam die vragen of je coke wil kopen. Dan zeggen ze: ‘Army? Join army?’”

Lees verder

Holland

Koningin Maxima komt met dramatisch nieuws over Amalia naar buiten

Koningin Máxima zal haar oudste dochter de komende twee jaar nog meer waarderen. Prinses Amalia woont de afgelopen jaren thuis, vertellen Máxima en Willem Alexander woensdag aan RTL Boulevard in Lahore, Pakistan.

Niet zo goed

Zij “vond het ook niet leuk”, vervolgde Máxima met EO’s Blauw Bloed. ‘Het is heel snel gegaan,’ zei de koningin. Máxima zei ’trots’ te zijn op Amalia, die ze een goede vriendin noemt.

Prinses Amalia

Pater Alexander had het hier moeilijker mee en wilde niet dat dit zou gebeuren. Aanstaande zaterdag viert Amalia haar zestiende verjaardag. Een groot feest heeft ze niet, maar het wordt zeker gevierd, aldus de koningin. “We gaan veel zingen.

Lees verder

Economie

Groot drama Raymond van Barneveld! ‘Ingestort’

Raymond van Barneveld tv-serie. Een groot deel van de gevel van een woning in de Haagse wijk Ypenburg is zondagavond ingestort.

Na een ophefmakend bericht op Dartsblog.nl dat het hele dak van het huis was ingestort, liet Barnevelds manager, Ben de Kok, licht schijnen op de schade. Hij bevestigde de schade aan het huis van de beroemde darter.

Heup

Volgens de directeur van “Barney’s” was het huis zwaar beschadigd. “De zijmuur stortte in, niet het dak”, schreef hij op Twitter.

De manager zei dat Raymond niet thuis was toen de instorting plaatsvond. Volgens Dartsnieuws.nl was Raymonds vriendin Julia echter thuis.

De functionaris zei: “Niemand anders raakte gewond, alleen materiële schade.

De Haagse darter is momenteel in Duitsland, waar maandag in Neurenberg de Europese Q School van start gaat.

Lees verder

Economie

Zware klap René Froger na onverwacht overlijden

René Froger is in rouw… Het was zijn vrouw, Natasja, die het droevige nieuws deelde van het overlijden van René’s “tweede vader”…

Natasja Froger deelt een prachtige foto van René en haar neef Jan, waar ook zij het droevige nieuws van het overlijden van Jan overbrengt… Een klap voor René Froger…

René Froger beschouwt zijn neef immers als een “tweede vader”. “Iemand verliezen is altijd hartverscheurend. Maar het lijkt nog pijnlijker als die persoon de mooiste is”, schreef Natasja op Instagram. Wie is ‘neef Jan’?

Neef Jan is de meest actieve, zorgzame, leuke en lieve baby. Als tweede vader voor René en familieman voor ons allemaal”, prees Natasja Froger. Een ding is duidelijk…

“Een man van wie niet alleen ons maar iedereen zoveel houdt. En hij is van ons… We zullen hem enorm missen”, besloot Natasja Froger na het droevige nieuws.

Lees verder
Advertisement

Trending