-

Nieuwste

Nederlander die wilde vechten in Oekraïne nu al terug

Harry

Harry uit Spakenburg, vorige week nog te gast bij HLF8 van Johnny de Mol, kondigde aan dat hij in Oekraïne zou gaan vechten. Zijn verblijf daar was van korte duur, want hij is nu al terug. “Het was een zooitje.”

Harry zei dat hij het zijn plicht vond om mee te strijden voor de vrijheid van de bevolking in Oekraïne. Zijn vrouw zat boos achter hem in de talkshowstudio.

In eerste instantie mocht hij de grens niet over. “Omdat ik geen contacten had.” Later lukte hem dat wel met een smoes. “Dus toen kwam ik wel de grens over. Ik in één streep door naar Lviv en vanuit Lviv meteen door naar Kiev, alleen daar ben ik nooit aangekomen dus. Nee…”

Slechte navigatie

Hoezo dan? De navigatie werkte blijkbaar niet goed. “Ik reed op mijn navigatie en ze hebben heel veel wegen afgezet en overal blokkades. Ik nam met de navigatie waarschijnlijk een verkeerde afslag en ik stond voor een kapotgeschoten brug.”

“Ik dacht: mooi, dat zie je niet elke dag, ik maak een foto en een filmpje. En ik draai om, ik wil terug, en ik zie een soort van basis. Ik wilde terugrijden en er waren in één keer allemaal soldaten. Oekraïense soldaten. Ik dacht: nou, het zal wel, want die zag ik de hele weg al.”

Toen liep het fout. “Nou, daar kreeg ik de kans niet voor. Ik werd uit de auto gesleurd op de grond. Ik had ook allemaal shit in de auto. Ik had een kruisboog mee om te jagen. Ik denk: als ik niets te eten heb, dan kan ik een kip schieten, want die lopen daar genoeg. Ik had een legeroutfit en legerkisten mee.”

Spion

“Zij zeiden dat ik Russische legerschoenen had. Zij zeiden: ‘You are a Russian spion!’ Ik zeg: ‘Nee, ik kom van Holland, ik kom van Holland! Ik kom helpen!’ Maar ja, het mocht niet baten. Ik ging bóem op het asfalt, handen op de rug, ingetapet, zak over m’n hoofd, helemaal ingetapet.”

Gelukkig lieten ze hem snel weer vrij. Waarom dan niet gewoon bij de grens helpen? “Nee, daar was het zo’n zooitje. Daar stonden alleen maar criminelen aan de kant met leren jasjes en rare ronselaartjes. Het leken net dealers in Amsterdam die vragen of je coke wil kopen. Dan zeggen ze: ‘Army? Join army?’”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder